Seto Folk kutsub metsa poole

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto Folk
Seto Folk Foto: Kristiina Sokk

Muusika- ja matkafestival Seto Folk «Metsa poole» toimub 16.–18. juunini Värskas. Kolme päeva jooksul toimub Setomaa metsade vahel hulgaliselt kontserte, matku ja õpitube, lisaks on koguperefestivalil põnev lasteprogramm, soome-ugri filmid ning muruülikool.

Festivalil astuvad üles Trio Mandili (Gruusia), Suistamon Sähkö (Soome) Magyarhang (Ungari), Maarja Nuut ja Hendrik Kaljujärv, Metsatöll, Lepaseree, Meisterjaan, Puuluup, Duo Malva & Priks jpt. Laste jaoks on koostatud põhjalik programm, kus leidub nii mängimist, kuulamist kui ka õppimist.

Matku leidub kõigile, lastest tõsisemate orienteerumishuvilisteni. Retked väljuvad nii päeval kui ka öösel. Lisaks on festivali külastajail võimalik minna veeteid avastama süstaretkedel, viikingilaeval Turm ja Seto Line lõbusõidulaevadel. Õpitubades saab muu hulgas kätt proovida seto käsitöös ja toiduvalmistamises.

«Seto Folgi teemaks on sel aastal «Metsa poole»,» selgitab festivali peakorraldaja Marija Jurtin. «Kui enamik matku viibki inimesed sõna otseses mõttes metsa, siis metsa poole suunavad mõtteid näiteks ka meie muruülikooli esinejad.» Muruülikooli käigus mõtestavad meie metsapoolsust Valdur Mikita, Mats Varik ja Jürgen Aosaar, Rein Järvelill ning Ahto Kaasik.

«Metsa teema on meile kõigile südamelähedane,» jätkab muusikaprogrammi juht Arno Tamm. «Põhjuseks on metsa tähtsus nii seto kui ka eesti kultuuris ja identiteedis. Kas keegi suudaks ette kujutada suve ilma seenelkäiguta või talve lumise metsavaikuseta?» Seto Folk kutsub külastajaid astuma välja igapäevarutiinist, et saada elamusi ja inspiratsiooni nii looduselt kui ka teistelt inimestelt.

Festivali kogu programm ja lisainfo on kodulehel http://setofolk.ee/

Värskemad uudised Seto Folgi Facebooki lehel: https://www.facebook.com/SetoFolk/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles