Enn Kunila näitab linlastele oma kuulsa kunstikogu maale

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariigi juubeli ajal näeb Tallinna raekojas Eesti kunsti kuldaja maale Enn Kunila kunstikogust.

Tallinna linn ja kunstikollektsionäär Enn Kunila sõlmisid koostöölepingu kunstinäituse «Rõõm linna südames. Maalid Enn Kunila kollektsioonist» korraldamiseks Tallinna raekojas 1. veebruarist 1. maini 2018. aastal.

Näitusega tähistatakse Eesti Vabariigi 100. aastapäeva ning 100 aasta möödumist Tallinna saamisest Eesti Vabariigi pealinnaks.

Näitus annab tervikliku ülevaate 20. sajandi esimese poole Eesti maalikunstist (nn Eesti kunsti kuldajast), keskendudes harmoonilistele ja õnnerikastele maastikele ning linnavaadetele. Loodusmotiivide kõrval on eksponeeritud ka portreed. Näituse tunnustööks on Paul Burmani 1916. aasta maal «Raekoja plats».

Eksponeerimisele tulevad tööd pärinevad Eesti kunsti väljapaistvatelt meistritelt: Konrad Mägi, Ants Laikmaa, Paul Raud, Nikolai Triik, Paul Burman, Ado Vabbe, Herbert Lukk, Villem Ormisson, Richard Uutmaa, Eerik Haamer, Endel Kõks, Elmar Kits ja teised kunstnikud.

Näituse kuraator on kunstiajaloolane Eero Epner, kujundaja kunstnik Tõnis Saadoja. Näitust saadab ülevaatlik eesti- ja ingliskeelne kataloog, mille kujundab disainer Tiit Jürna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles