Salapärane kunstnik sekkus pressikonverentsi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Noblessneris Tallinn Art Week 2017 pressikonverents, kuhu sekkus oma aktsiooniga ka tuntud, ent salapärane tänavakunstnik Edward von Lõngus.

Tallinn Art Weeki käigus jõuavad homme esmakordselt avalikkuse ette ehteestlaslike supervõimetega varustatud värvikad karakterid, kellega Eesti tuntuim ja salapäraseim tänavakunstnik Edward von Lõngus peatselt Euroopat vallutama asub. Saladuseloor langeb homme kell 15, kohtumispaigaks on Raekoja plats. Kel õnne, võib tükikese Lõnguse loomingust ka endaga koju kaasa võtta.

Linnaruumi ilmuvad tegelaskujud, kes on ligikaudu Eesti Vabariigi eakaaslased ning teevad hea meelega praeguse aja ja inimestega tutvust. Selles plaanis on abiks liitreaalsuse tehnoloogial põhinev mobiilirakendus, mis aitab kunstiteosed ellu äratada ning millega saab samuti homme kohapeal tutvust teha.

Edward von Lõnguse Euroopa-tuur tähistab ühtaegu Eesti peatset suurt juubelit ning ka kunstniku enese kümnendat tänavatel tegutsemise aastapäeva. 

Kokku saab Lõnguse ajarändureid peatselt näha ligi kümnes Euroopa pealinnas. Esimestena on sihikul Brüssel, Rooma, Helsingi ja Berliin.

Lõngus oli esindatud ka tänasel Tallinn Art Weeki tegemisi tutvustaval pressikonverentsil, kus sai näha ligi kümmet mustas kapuutsi ja maskiga tegelast.

Tsiteerides kunstnikku: «Edward von Lõngus on multiidentiteedi ajastu peegeldus informatsiooniväljas. Kunstnikku ei ole füüsiliselt olemas. On vaid ideed.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles