Jekaterinburgis korraldati Arvo Pärdile pühendatud minifestival

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt.
Arvo Pärt. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Venemaal Jekaterinburgi linnas toimusid möödunud nädala teisipäeval ja kolmapäeval Arvo Pärdist jutustavate dokumentaalfilmide linastused – kokku näidati kolme täispikka ja kolme lühifilmi, mille režissöör on Dorian Supin.

Kohal viibis produtsent Kari Jokelainen, kes filme eelnevalt tutvustas ja hiljem publiku küsimustele vastas, teatas välisministeerium.

Ürituse algataja ja saatkonna kultuurinõuniku Dimitri Mironovi koostööpartner oli Jekaterinburgi filmifestivali «Kinoproba» direktor Lilija Nemtšenko. Eesti suursaadik Venemaal Arti Hilpus ütles, et eriti külalisterohkeks kujunes ürituse avamine, kui toimus enne filmiseanssi kontsert Jeltsini keskuse Vabaduse saalis, kus kohalikud noored muusikud esitasid Arvo Pärdi teoseid.

Ürituste toimumispaik oli Jeltsini keskus, mida Eesti saadik külastas esmakordselt. Keskuse väljapanek kajastab Jeltsini ajastut silmapaistva objektiivsusega ja moonutusteta, kirjutab välisministeerium pressiteates. Oma koht on seal ka Balti riikide iseseisvumisprotsessil, mida Jeltsini toetas. Omavahelises vestluses arutlesid suursaadik Hilpus ja Jeltsini muuseumi direktor Dina Sorokina, milliseid ühistegevusi võiks edaspidi teha Eesti ja Venemaa lähiajaloo põimuvate peatükkide uurimisel ja tutvustamisel.

Jekaterinburgi linnapea Jevgeni Roizman võttis külalised Eesti saatkonnast vastu enda asutatud muuseumis, kuhu Roizman on koondanud ainulaadse Sverdlovski oblasti vanausuliste ikoonide kogu. Toimus veel kohtumine Sverdlovski oblasti asekuberneriga, kus puudutati majandus- ja kultuurikoostöö väljavaateid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles