Oluline briti leht nimetab Tommy Cashi lavasensatsiooniks

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommy Cash
Tommy Cash Foto: Kuvatõmmis

Räppar Tommy Cash möllab sel suvel mööda Euroopat ringi nii, nagu seni pole ühtki eesti popmuusikut seda tegemas nähtud. Kas me saame uue Arvo Pärdi?

Hiljuti esines ta Barcelonas elektroonilise muusika festivalil Sonar ja tõmbas seal kuulajaid-vaatajaid nagu tolmuimejaga. Järgmine ülesastumine toimub kuulsal Glastonbury festivalil Suurbritannias.

Sellest ja muudest asjadest võttis Cashiga rääkida The Guardian ja avaldas artikli pealkirjaga «On see tõsi? Tutvume Tommy Cashiga, sürrealistliku post-soveti räpp-sensatsiooniga.» Artikkel osutab, et Cash on Londonis lindistamas albumit, mida leitakse olevat stilistiliselt keeruline määratleda, kuna autor on liikunud trapist bassini ja sealt edasi hi-nrg eurotrance'i-mõjuliseks. Kirjeldatakse Cashi videosid, imagot ja toimepõhimõtet.

Cash ise ütleb, et šokielementide tõttu võrreldakse teda tihti küll LAVi räppari Die Antwoordiga, aga ta ise hindab palju olulisemaks huvi mehhiko filmimehe Alejandro Jodorowski vastu. Guardian kostab veel, et tegelikkuses on Cashil palju enam ühist artistidega nagu Lil Peep või Yung Lean, «kellel on eriline tunnetus selles osas, kuidas kunst töötab meie hüperühendatud digitaalses maailmas».

Lõpetuseks räägib räppar, et võrdlusmomendid mainitutega langevad ära, kui tutvutakse tema uute materjalidega. «Nagu ütles Marina Abramovic: heal kunstnikul on üks hea idee, geeniusel kaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles