Veeda jaanipäev kuivas ja soojas: 11 filmisoovitust pööripäevaks

, Viaplay Eesti
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deadpool lõhub mõnuga kinosaali neljandat seina.
Deadpool lõhub mõnuga kinosaali neljandat seina. Foto: outnow.ch

Kuna vihm jaanipäeval on kujunenud Eestis peaaegu rahvuslikuks traditsiooniks, otsis reklaamivaba voogedastuskeskkond Viaplay oma videoteegist välja 11 sobilikku taiest, mida järjepanu vaadates saab üle 20 tunni diivanil märksa kuivemates oludes veeta. Siin need erinevale maitsele mõeldud filmid on, varustatud eestikeelsete subtiitritega ning reastatud filmiportaali IMDB hinde järgi.

«Deadpool» (2016), IMDB hinne 8,0

Selles superkangelaste žanrit pilava filmi kangelane on palgasõdur Wade Wilson (Ryan Reynolds), endine eriüksuslane. Kui selgub, et tal on surmav vähkkasvaja, nõustub ta osalema ülisalajases katses, mis võib ta keha terveks ravida. Kui nurjatu teadlane Ajax (Ed Skrein) viib läbi protseduuri, mis annab Wade'ile tervendavad võimed, ent moonutab ta näo, kujundab ta endast teravmeelse, liibuvas kostüümis antikangelase nimega Deadpool. Koos mutantidest liitlastega tahab ta kätte maksta neile, kes kõige eest vastutavad.

«Mees, kes jäi ellu» («The Revenant»2015), IMDB hinne 8,0 

Uurides 1823. aastal kaardistamata metsikuid alasid, saab legendaarne asunik Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) jõhkras karurünnakus haavata. Kui jahikaaslased ta surnu pähe hülgavad, peab Glass oma ellujäämisoskuste najal kodutee leidma, vältides kohalikke asukaid, kes samuti jahti peavad. Tusane ja kättemaksuhimuline Glass matkab läbi talvise maastiku, et otsida üles John Fitzgerald (Tom Hardy) — endine sõber, kes ta reetis ja hülgas.

«Marslane» («The Martian» 2015), IMDB hinne 8,0

Astronaut Mark Watney (Matt Damon) jäetakse meeskonnakaaslaste poolt surnu pähe Marsile maha, kui mehitatud missioon tormi tõttu luhtub. Üksinda ja ilma igasuguse kontaktita oma meeskonna ning koduplaneediga kasutab ta oma botaanilisi teadmisi, et ehitada keskkond, mis võimaldaks tal toitu kasvatada, otsides samas võimalusi tagasi koju pääsemiseks. Samal ajal pole Maa peal kaotatud lootust, et Mark võib elus olla. Ent kuidas sellisel juhul temaga kontakti astuda? Ja mis veel tähtsam - kas nad suudavad ta enne toidu otsalõppemist koju toimetada?

«Warcraft: Algus» (2016), IMDB hinne 7,0

Saatanlik elujõudu rööviv maagia laastab orkide kodu Draenori. Üks nende vägevaid nõidasid loob portaali, mille kaudu saavad nad põgeneda õitsvale Azerothi planeedile. Ent peatselt põrkuvad nad kokku seal elavate inimestega, kes näevad orkides sissetungijaid. Peatselt tekib orkist sõdalase Durotani (Toby Kebbell) ja inimeste sõjaväe ülla juhi Anduin Lothari (Travis Fimmel) vahel ebakindel ja kummaline liitlassuhe. Nad peavad oma rahva päästmiseks koos ühise vaenlase vastu võitlema.

«Maailmalõpp» («The World's End» 2013), IMDB hinne 7,0 

«20 aastat pärast suurejoonelist pubituuri tulevad viis lapsepõlvesõpra taas kokku, kui ühele neist tekib kinnisidee see joomamaraton taas kord läbi teha. Gary King, 40-aastane mees, kes on siiani oma teismeliseeas karmilt kinni, tirib oma vastu puiklevad semud tagasi nende ühisesse kodulinna ning üritab taas kord jõuda kuulsa pubini nimega Maailma Lõpp. Kui nad üritavad minevikku olevikuga kooskõlla viia, mõistavad nad, et tõeliselt tuleb pingutada hoopis tuleviku nimel — mitte ainult nende endi, vaid kogu inimkonna tuleviku nimel. Maailma Lõpuni jõudmine on nende muredest nüüd väikseim.»

«ParaNorman» (2012), IMDB hinne 7,0

Tegemist on komöödiapõnevikuga, mis kõneleb poisist nimega Norman Babcock, kes suudab surnutega rääkida. Kahjuks ei usu seda ükski elus hing. Ta on oma perest võõrdunud ning suurem osa eakaaslastest lihtsalt naerab ta üle. Ühel päeval kuuleb Norman oma ekstsentriliselt (ja surnud!) onult tähtsast rituaalist, mis tuleb läbi viia, et päästa linn needusest, mille pani peale üks nõid sadu aastaid tagasi. Norman otsustab selle korda ajada, kuid kõik ei laabu plaanikohaselt.

«Jason Bourne» (2016), IMDB hinne 6,7

Endine CIA töötaja Nicky Parson (Julia Stiles) aitas kunagi Bourne'i (Matt Damon), haihtus seejärel ja töötab nüüd keelekandja juures, kes kavatseb paljastada kõik CIA ülisalajased operatsioonid. Nicky häkib CIA andmebaasi ja laadib alla kogu info salajaste operatsioonide kohta, kaasa arvatud Treadstone'i missiooni kohta, millest Bourne osa võttis. CIA agent Heather Lee (Alicia Vikander) avastab häkkimise ja teavitab sellest CIA juhti Robert Deweyt (Tommy Lee Jones), kes on ülisalajaste operatsioonide võtmeisik.

«Perekond Fang» («The Family Fang» 2015), IMDB hinne 6,1 

Äärmiselt ebatavalise ülekasvatusega täiskasvanuikka jõudnud õde-venda Annie ja Baxter naasevad ebatavalise õnnetuse järel vanematekoju. Kui nende vanemad — vempude poolest tuntud tegevuskunstnikud — ühel päeval kadunuks jäävad, ei jää lastel üle muud, kui neid otsima asuda, teadmata, kas tegemist on järjekordse vembuga, või on vanemad tõelises ohus.

«Absolutely Fabulous: Täitsa hullud» («Absolutely Fabulous: The Movie» 2016), IMDB hinne 5,4

Nüüd kuuekümnendates Edina (Jennifer Saunders) ja Patsy (Joanna Lumley) elavad endiselt Londoni moemaailma glamuurset seltskonnaelu. Ühel peenel üritusel läheneb Edina kuulsale modellile, et end tema suhtekorraldajaks pakkuda, ent tapab hoopis ta kogemata Thamesi jõkke lükates. Kui sellele järgnenud meediatormi tõttu Patsy kui Edina sõber vallandatakse, põgenevad nad koos Cannes'i.

«Alvin ja koopaoravad: Oravad rattas» («Alvin And The Chipmunks: The Road Chip» 2015), IMDB hinne 5,1

Mitmete lahkhelide järel jõuavad Alvin (Justin Long), Simon (Matthew Gray Gubler) ja Theodor (Jesse McCartney) järeldusele, et Dave kavatseb Miamis oma uuele pruudile abieluettepaneku teha ning nad hüljata. Neil on kolm päeva aega, et takistada Dave'i abieluettepanekut tegemast, säästes end nii parima sõbra kaotamisest ja võimalikust kohutavast kasuvennast.

«Viiskümmend halli varjundit» («Fifty Shades of Grey», 2015) IMDB hinne 4,1 

Kui kolledžit lõpetav Anastasia Steele oma haigestunud toakaaslase asemel kolledži ajalehe jaoks prominendist ärimees Christian Greyd küsitlema läheb, ei aima ta, mis kursi ta elu võtab. Christian, kes on samavõrd mõistatuslik kui rikas ja mõjuvõimas, tunneb Ana suhtes kummalist tõmmet, nagu neiu ka tema suhtes. Olles seksuaalselt kogenematu, sööstab Ana siiski pea ees armusuhtesse ning avastab peagi, et Christiani tõelised seksuaalsed kalduvused liiguvad mööda valu ja naudingu piire.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles