Estonias käis 192 161 teatrisõpra

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Helgi Sallo (esiplaanil) mängib muusikalis «Viiuldaja katusel» kosjamoor Yente rolli.
Näitleja Helgi Sallo (esiplaanil) mängib muusikalis «Viiuldaja katusel» kosjamoor Yente rolli. Foto: Rahvusooper Estonia

Äsja lõppenud 111. hooajal külastas Rahvusooperit Estonia 192 161 teatrisõpra. Kokku anti 408 etendust ja kontserti.

Kõige rohkem vaatajaid kogusid «Viiuldaja katusel» ja «Karlsson katuselt», mõlemad üle 12 000. Kõige populaarsemad ooperid olid «Figaro pulm» ja «Lendav hollandlane» ning ballettidest tõid täissaalid «Luikede järv», «Lumivalgeke ja 7 pöialpoissi» ning «Pähklipureja». 

Lisaks Tallinnale andis rahvusooper etendusi Pärnus, Jõhvis, Tartus, Paides, Viljandis, Sillamäel ja Rakveres ning korraldas nädalase festivali «Narva täis muusikat». Üle aastakümnete esineti väga menukalt Moskvas ja külakosti viidi ka MustonenFestile Tel Avivis. Rahvusooperi noorteprojektd laiendasid geograafiat - ooperit ja balletti tutvustati mitmel pool maakondades Narvast ja Hiiumaani.

Uut hooaega alustab rahvusooper 15. augustil suvemuusikali «Viiuldaja katusel» etendustega. Põhihooaja esimeseks etenduseks on ballett «Giselle» 8. septembril. Sinna vahele mahub veel 2. ja 3. septembril toimuv traditsiooniline teatrilaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles