Vaata uue kodumaise filmi «Keti lõpp» treilerit

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Keti lõpp» esilinastub Karlovy Vary filmifestivalil.
«Keti lõpp» esilinastub Karlovy Vary filmifestivalil. Foto: Kaader filmist

Täna avaldati sügisel kinodesse jõudva noortefilmi «Keti lõpp» treiler. Filmi peaosades mängivad Maiken Schmidt ja Hendrik Toompere Jr. Paavo Piigi auhinnatud näidendil põhinev peenekoelise situatsioonikoomikaga vürtsitatud mängufilm räägib inimestest keset kriisi, mis valitseb nii hinges kui ka neid ümbritsevas maailmas ning soovist leida elus kindel pidepunkt ja mõistetud olemise tunne.

Sel nädalal Karlovy Vary filmifestivalil esilinastuva Priit Pääsukese debüütmängufilmi tegevus hargneb linna serval asuvas burgerirestoranis Kett, mis toimib minimudelina maailmast.

Loo taustaks on üleilmne majanduslik ja hingeline madalseis. Film tõstatab küsimuse kas ja mis õigust on meil mõista kohut inimeste üle, kes selle all kannatavad ning vahendite üle, mida nad sellest pääsemiseks kasutavad. Ühest küljest on «Keti lõpp» ehe kaasaegne Eesti materjal, teisest küljest tegeleb see humoorikas võtmes universaalsete ja väga ajakohaste teemadega.

Filmi arvukates kõrvalosades on teiste seas Evelin Võigemast, Ott Aardam, Ester Kuntu, Tiit Lilleorg, Ilja Nartov, Piret Krumm, Katariina Tamm, Henrik Kalmet, Priit Pius, Mattias Naan jpt.

«Keti lõpu» režissöör on Priit Pääsuke ja stsenarist Paavo Piik. Filmi produtsent Marianne Ostrat, operaator Meelis Veeremets, kunstnik Eugen Tamberg, heliloojad Rainer Jancis ja Ann Reimann. 

«Keti lõpu» maailma esilinastus toimub prominentse 52. Karlovy Vary filmifestivali «East of the West» võistlusprogrammis, ülehomme, 5. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles