Tallinnas algab geidele pühendatud kultuurifestival (6)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

6.–9. juulini toimub Tallinnas LGBT kultuurifestival Baltic Pride. Üheksandat korda toimuva Baltic Bride'i kavast leiab kino, näituseid, pidusid ja ekskursioone. Lisaks on kohal külalised inimõiguste organisatsioonidest.

Tänavuse Baltic Pride'i põhiteema on «koos». Viimane pole pelgalt vihje kooseluseadusele. «Koos» tähistab koos olemist ja koos tegutsemist, ent ka koos kasvamist ja vananemist.

Festivali kulminatsioon on tasuta vabaõhukontsert, millel osalevad tuntud eesti muusikud ning mille juhatab sisse rongkäik. Rongkäigu eesmärgiks on näidata LGBT inimeste mitmekesisust ning samal ajal võimestada LGBT kogukonda. Samuti meenutab rongkäik, et veel hiljuti puudusid LGBT inimestel elementaarsedki õigused.

Festivalile on oodatud kõik, sõltumata seksuaalsest ja soolisest identiteedist, kes huvituvad LGBT inimeste kultuurist või soovivad neile toetust avaldada.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles