Vikerraadios algab saatesari 1990ndate muusikaelust

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks suvetuuride suuri tähti, Kati Ly Koit ansamblist Best B4, kellest tuleb juttu reedeses saates.
Üks suvetuuride suuri tähti, Kati Ly Koit ansamblist Best B4, kellest tuleb juttu reedeses saates. Foto: ERR

1990. aastate Eesti muusika on miski, millest paljud ei taha enam midagi teada, aga mida paljud armastavad üle kõige. Täna algavas Vikerraadio saatesarjas «Aeg peatub» meenutatakse selle ajastu muusikaelu.

Saates on meenutamisel abiks palju külalisi alates tantsumuusika esimesest suurest tegijast 2 Quick Startist kuni punkroki tegijate Vennaskonna ja Tuberkuloitedini, rahvast hullutanud diskoritest Allan Roosilehest ja Märt Rannamäest ühe hiti imede D-Gäni ja Click OKni.

Avasaates meenutatakse vaibakloppimise ja suvetuuride kõrgaega: miks kujunesid 1990ndad  vaibakloppimise kümnendiks? Miks on Marju Länik toonastele Eesti diskoritele märgilise tähendusega artist? Mida ütles Tõnis Mägi pungivanaema Maie Parriku loo «Viies ratas» peale? Kelle ümber hakati ehitama Eesti suuri suvetuure? Mis oli varalahkunud muusikaärimehe Margus Turu fenomen? Meenutavad Allan Roosileht, Märt Rannamäe ja Jüri Vlassov.

Saatesari algab Vikerraadios kell 14.05. Esimest saadet on aga juba võimalik kuulata siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles