Kairi Leivo – naine folgiköögist

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairi leivo.
Kairi leivo. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi pärimusmuusika festival saab nädala pärast veerandsaja-aastaseks ja pole olnud festivali, millest pärimusmuusik, ansambli Naised Köögis ainus brünett, Kairi Leivo – kas külastaja, esineja või korraldajana – osa poleks võtnud. Vähesed teavad aga, et see temperamentne ning pea alati heatujuline naine on maitsnud ka diplomaadi leiba.

See kahekorruseline vana puumaja Viljandi kesklinnas, mõne sammu kaugusel nooblitest kaubanduskeskustest, sobib loomingulisele boheemlasele ideaalselt. Esimese korruse korteri hoovipoolsest köögiaknast avaneb vaade pisut käestlastud aiale, aga just selle akna all, mõnusas lambanahaga kaetud tugitoolis on hea lasta mõtteid lendu ja – miks mitte – isegi uusi regilaule luua. Siit kodusest köögist on nii mõnegi menubändi Naised Köögis viis ja sõnad alguse saanud.

Pidevalt mööda Eestit kas kontsertreiside või pärimusmuusika õpetamisega kihutava Kairi Leivo jaoks on kodu muutunud viimasel ajal siiski justkui ajutiseks peatuspaigaks. Alles eile naasis ta Ruhnu viiulilaagrist, seetõttu pole ta jõudnud pärastlõunaks asjugi lahti pakkida. Aga Kairi on sellise elurütmiga juba ammu harjunud. Lapsed on suured ja elavad omaette, pikaaegne kaaslane, emane kass Kutsu on samuti piisavalt iseseisev, aeg on enda rõõmuks elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles