Augustibluusil loetakse bluusluulet

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Kärt Kross-Merilo.
Näitleja Kärt Kross-Merilo. Foto: Augustibluus

Juba neljandat korda astub Augustibluusil üles spetsiaalselt festivaliks loodud sõnaprojekt Bluule, kus näitlejad ja bluusimuusikud ristavad kaks satelliitkunsti - bluusmuusika ja luule. Festivali avapäeval, 4. augustil võtavad Haapsalu Kuursaalis volüümi üles näitlejanna Kärt Kross-Merilo, vabakutseline Georg Merilo ja kitarrist Ain Agan.

Kross-Merilo sõnul on tegemist ilusa ja elusa formaadiga, mis algab tavaliselt ettevaatlikult ning eales ei tea kuhu luulekontsert viib või millisele rajale suundub. «Ent siis äkki on kõik esinejad hoos, käib teineteise ületrumpamine ja lõpuks on kahju, kui Bluule läbi saab. Iga luulekontserdi, mida mina olen näinud, teebki kordumatuks, et planeeri ja valmista ette palju tahad, laval läheb kõik ettearvamatult, ent alati ülikihvtilt!»

Luulekontserdil vaheldub äge ja sügav nii kodumaine kui tõlkeluule võimsate bluusisoolodega. Mitmel korral luulekontserte saatnud ja soleerinud Ain Agan on kindel, et luulekontserdi kooslusega mängides peavad olema palju suuremad kõrvad, kui lihtsalt teiste muusikutega jämmides. «Väga delikaatne teema on luua livemuusika elegantse sõnakasutusega esinejatele ja parimate poeetide riimidele.»

Varasemalt on Augustibluusil oma lemmikluuletusi lugenud ja publikult vaheaplause teeninud Merle Palmiste, Raivo Trass ja Juss Haasma.

Tänavune festival Augustibluus toimub 4. ja 5. augustil Haapsalus. Kokku astub festivali kaheksale lavale ligikaudu 30 esinejat. Tänu aasta-aastalt kaalukamaks muutuvale programmile, märkimisväärsele publikuhuvile ja positiivsetele arvustustele paljudes muusikaväljaannetes, on Augustibluus saavutanud kindla koha Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles