Mõisad, maalid ja barokkmuusika ühes ürituses

Merilin Mändveer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corelli Music / Harri Rospu

Juubilar Corelli Consort ja noor tõusev täht metsosopran Tuuri Dede esinevad 27-30. juulil Lihula, Vana-Vigala, Heimtali ja Hummuli mõisates.

Kontserdisari «Eesti mõisad 2017» ning Haus Galerii on ühendanud koostööks jõud. Mõisakontserte on sel korral kaunistamas  elegantsed Mall Nukke maalid. 

Enne heategevusliku sarja avakontserti, 27. juulil kell 17.00,  toimub mõisas ka näitust tutvustav ringkäik koos kunstnikuga. Mall Nukke mõisate ja EV100-temaatiline maalinäitus «Eesti mõisamaastik» on avatud kuni 5. augustini Lihula mõisas ning Haus Galeriis Tallinnas, mis lõppeb heategevusliku oksjoniga Hummuli mõisakooli laste toetuseks. Ürituse lahutamatuks osaks on Jüri Kuuskemaa ajaloovestlused.

Sari «Eesti mõisad» on barokkansambli Corelli Consort osalusel toimunud igal suvel alates aastast 1999, läbi on mängitud 75 mõisa üle kogu riigi. Toetatud on 18 väikest mõisakooli, laste- ning hooldekodu, Maarja Küla ja TÜ Kliinikumi Lastefondi. Sel korral läheb toetus Hummuli mõisakooli laste loovuse arendamiseks.

Corelli Consort andis esimese kontserdi 27. juunil 1992 Püha Vaimu kirikus Tallinnas ning on sellest ajast rikastanud muusikaelu. Väliskontserdid on Corelli Consort viinud Soome, Itaaliasse ja mitu korda ka Austriasse.

Metsosopran Tuuri Dede / Foto:
Metsosopran Tuuri Dede / Foto: Foto: Sohvi Viik

Ansambli kunstiline juht Mail Sildos peab seda kangelasteoks, et ühest innustunud sõpruskonnast alguse saanud mitteriiklik ansambel on erinevais ajalootuultes ellu jäänud ja tegutseb aina edasi.

«Corelli Consort on tegelikult sama vana kui meie armas taasvabaks saanud Eesti riik, kuna idee oma ansambli loomiseks tekkis just laulva revolutsiooni emotsioonidetulvas ning lõpliku tõuke andis Eesti riigi iseseisvuse taastamine 1991. Minu jaoks oli see lapsest saadik sosinal räägitud unistuse uskumatu täitumine! Eks seetõttu ka ansambli ja edaspidi agentuuri Corelli Music ning Corelli Barokkorkestri kõik muusikalised tegevused on tihedalt seotud Eesti rikkaliku arhitektuuripärandi ja ajalooga. Ning nüüd siis tähistame Eesti 100-ndat juubeliaastat!», märgib Mail Sildos.

 Üritust on iseloomustamas ajalugu, loodus, barokkmuusika, metseenlus ja esmakordselt ka kõrgetasemeline ja elegantne kaasaegne eesti maalikunst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles