Kuressaares kuuleb taas imepärast muusikat

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eos Kitarrikvartett Šveitsist: David Sautter, Michael Winkler, Julio Azcano, Marcel Ege
Eos Kitarrikvartett Šveitsist: David Sautter, Michael Winkler, Julio Azcano, Marcel Ege Foto: promo

Teisipäeval, 1. augustil algab läbi aegade Eesti pikima traditsiooniga ja tuntuim rahvusvaheline kammermuusikafestival «Kuressaare Kammermuusika Päevad», seekord juba 23. korda.

See on muusikasündmus, mis pani 1995. aastal aluse Saaremaa muusikafestivalide traditsioonile. Kammermuusika Päevad Kuressaares toimuvad järjepidevalt alates 1995. aastast.

Festivali kunstiline juht Andres Paas: «Tänavuse festivali viis päeva on täis väga eriilmelist muusikat läbi erinevate ajastute ja stiilide — kavas on kuus kordumatut kontserti nii vokaal- ja orkestrimuusikast kuni kitarrikvartettide ja hispaanlaste tulise flamenkoetenduseni välja, kõlavad ka mitmed Eesti esiettekanded. Kuressaare linna väisavad maailmamuusikud Hispaaniast, Prantsusmaalt, Inglismaalt, Šveitsist, Ungarist ja meie oma tipud. Paljud väliskülalistest on Eestis esimest korda ja annavad oma debüütkontserdi just Kuressaares. Esinejate hulgas on Varèse Kvartett Prantsusmaalt, Eos Kitarrikvartett Šveitsist, vokaalansambel The London Quartet, pianistid Zoltán Fejérvári Ungarist ning Andres Paas, Hispaania flamenkoartistid: tantsijad Cristina Rivero & Mariano Cruceta, laulja Josefa Gómez ja kitarrist José Luis Montón ning orkester Eesti Sinfonietta Solistid.»

Kontserdid toimuvad 1.-5. augustini Kuressaare Kultuurikeskuses, ajaloolises Kuressaare Linnuses ja Kuressaare Laurentiuse kirikus.

Festivali kunstiline juht ja produtsent on pianist Andres Paas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles