Lavakate diplomilavastust näeb vaid öösel

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Von Krahli teatrijuht Mart Koldits.
Von Krahli teatrijuht Mart Koldits. Foto: Eero Vabamägi

Lavakunstikooli 28. lennu tudengite diplomilavastuse «...ja peaksin sada surma ma...» etendused algavad Hageri palvemajas kell üheksa õhtul, täpselt siis, kui öö vahetab välja päeva ehk päike loojub.

Lavakunstikooli viimase kursuse tudengitel aitavad lavastuse «...ja peaksin sada surma ma...» lavale Anne Türnpu ja Eva Koldits ning Mart Koldits. Kursuse juhendajateks ongi Anne Türnpu ja Mart Koldits.

«...ja peaksin sada surma ma...» põhineb ühe väikese rahva suurtel lugudel ja nendega elatud eludel. Lood, mis aitasid hädade vastu tuhandeid aastaid tagasi, sadu aastaid tagasi, võiksid vastuseid anda ka täna.

Lavastust tutvustavas tekstis kirjutatakse järgmist: «Maailm on liigestest lahti täna; ja uuesti ja uuesti peame küsima, mis meid toestab ja millel me rajaneme, et alles jääda, et püsida, et aidata. Kui meie esivanemad said tarkuse kätte oma usust, oma emakeelest ja regilaulust – teisest emakeelest (V. Tormis), unenägudest ja prohveteeringutest – saame meiegi ehk noist tuge. Sellepärast me laulame ja kõneleme.»

Lavakunstikooli 28. lennu diplomitöö esietendub Hageri palvemajas 13. augustil. Etendused algavad päikese loojudes õhtul kell 21. Vaid seitsmel õhtul. Etenduse lõppedes pakutakse suppi, karaskit ja käsitsivalmistatud leiba. Pärast etendust on võimalik jääda telkima Hageri kiriku hoovi.

  • Lavastajad Anne Türnpu, Eva Koldits (Teater NO99), Mart Koldits (Von Krahli Teater)
  • Helilooja Martin Kirsiste
  • Helikujundaja Hendrik Kaljujärv
  • Kunstnik Kairi Mändla
  • Valguskunstnik Airi Eras
  • Laval on lavakunstikooli 28. lennu tudengid
  • Produtsendid on EMTA lavakunstikool, Hageri kogudus ja Eesti Rahva Muuseum.
  • Lavastus etendub ka lavakunstikooli 28. lennu diplomitööna.
  • 28. lennu juhendajateks on Anne Türnpu ja Mart Koldits
  • Näitleja õppesuunal õpivad Kirill Havanski, Laura Kukk, Ingrid Margus, Jane Napp, Jaanus Nuutre, Dovydas Pabarcius, Steffi Pähn, Teele Pärn, Sander Roosimägi, Ilo-Ann Saarepera, Johannes Richard Sepping, Nils Mattias Steinberg, Ursel Tilk, Markus Truup, Joosep Uus. Dramaturgi õppesuunal Johan Elm, Priit Põldma, Jan Teevet ning lavastaja õppesuunal Ingmar Jõela.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles