Film ekstra neile, eks armastavad Peterburi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinoalmanahh «Peterburi. Ainult armastusest»
Kinoalmanahh «Peterburi. Ainult armastusest» Foto: Kaader filmist

Alates 11. augustist on kinoekraanidel kinoalmanahh «Peterburi. Ainult armastusest», mis on kogumik seitsmest südamlikust loost Venemaa kõige kaunimas linnas üksnes naisrežissööride pilgu läbi. Film linastus menukalt ka 2016. aasta sügisel PÖFFi kavas.

Filmikogumiku tunnuslause on «Seitse kohtumist imelises linnas» ning seitsme režissööri lavastatud erinevad lühifilmid, mis kõik on kantud soojast huumorist, on kui armastusavaldus Peterburile. Lühifilmide režissöörid on  Anna Parmas, Natalja Nazarova, Renata Litvinova, Oksana Bõtškova, Avdotia Smirnova,  Natalia Kudrjašova ja Aksinia Gog. Peaosades tuntud näitlejad Renata Litvinova, Anna Mihhalkova, Anna Ukolova, Svetlana Kamõnina, Mihhail Bojarski jt.

Tallinnas esitleb 10. augustil kinos Artis kinoalmanahhi Eesti päritolu stsenarist ning filmi- ja telerežissöör Anna Parmas. Ta on Eesti kinopublikule varasemast tuttav mängufilmist «Kokoko» (2012), mille kaastsenarist ta oli ning astus filmis üles näitlejana ka ühes kõrvalrollis. Samuti on Anna Parmas hästi tuntud kui Venemaa punkbändi Leningrad populaarsete muusikavideote autor.

Ansambel Leningrad on Venemaa üks edukamaid koosseise ning Anna Parmas on bändiga koostööd teinud juba pikka aega. Nende koostöös sündinud muusikavideot «Eksponat» on vaadanud juba üle saja miljoni fanni.

«Peterburi. Ainult armastusest» linastub Tallinnas kinodes Artis, Apollo Solaris, Apollo Mustamäe, kinos Kosmos ja Narvas Astri keskuses. Filmi levitab A-One Films Estonia OÜ.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles