«Mandariinide» režissööri tütre film võitis Locarno filmifestivali peapreemia (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ohtlik ema» on režissöör Ana Urushadze — «Mandariinide» režissöör Zaza Urushadze tütre — esimene täispikk mängufilm.
«Ohtlik ema» on režissöör Ana Urushadze — «Mandariinide» režissöör Zaza Urushadze tütre — esimene täispikk mängufilm. Foto: Kaader filmist

Järjekordne Gruusia-Eesti koostööfilm «Ohtlik  ema» pälvis Šveitsis toimuval Locarno filmifestivalil peapreemia võistlusprogrammis Concorsa Cineasti del Presente. Film on võistlusprogrammis ka käimasoleval Sarajevo filmifestivalil.

«Ohtlik ema» on režissöör Ana Urushadze — «Mandariinide» režissööri Zaza Urushadze tütre — esimene täispikk mängufilm. Teos räägib 50-aastasest koduperenaisest Mananast, kes peab valima oma pere ja allasurutud kire, kirjutamise, vahel. Naine otsustab viskuda oma unistuse teostamisele, ohverdades end nii vaimselt kui füüsiliselt.

«Märkimisväärne on, et ühest perekonnast valmib korraga kaks mängufilmi ja hakkavad siis üheagselt mööda festivale tuuritama — lisaks «Ohtlikule emale» on peagi välja tulemas ka Ana isa Zaza Urushadze uus film «Pihtimus», mis jõuab Eesti kinodesse oktoobris — saame näha, kuidas Eesti publik filmid vastu võtab,» märkis mõlema filmi üks produtsentidest Ivo Felt Allfilmist.

Sama festivali filmitööstuse programmis Esmapilk (First Look) pälvis peapreemia veel töös olev mängufilm «Portugal», mille režissöör on hinnatud näitleja ja teatrilavastaja Lauri Lagle. Ka «Portugal» valmib stuudios Allfim, film jõuab Eestis ekraanidele tuleva aasta veebruaris.

Loe lähemalt siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles