Pärdi Keskus näitab Zvjagintsevit

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Zvjagintsev
Andrei Zvjagintsev Foto: Erakogu

23.–25. augustini toimuvad kinos Sõprus juba seitsmendat korda Arvo Pärdi Keskuse filmiõhtud. Tänavu linastub filmiõhtute programmis kolm linateost, milles on olulisel kohal Arvo Pärdi muusika.

Filmiõhtute avapäeval 23. augustil on Eesti kinopublikul erakordne võimalus näha alles selle aasta mais Cannes’i filmifestivali võistlusprogrammis esilinastunud vene režissööri Andrei Zvjagintsevi filmi «Armastuseta», mida paljud filmikriitikud tõstsid esile kui tänavuse filmiaasta eredaimat. Rahvusvahelises meedias ilmunud arvustused on mitu korda ära maininud Pärdi teose mõjuvat kasutamist. 21. sajandi maailmakino üks suurimaid režissööre Zvjagintsev tuleb Tallinna kõnelema nii filmist, muusikast kui ka spetsiifilisemalt Arvo Pärdi loomingu mõjust oma töödele.

Pärdi muusikat kasutas Zvjagintsev juba ka 2007. aastal valminud teises täispikas mängufilmis «Pagendus», mida saab näha režissööri sissejuhatusel filmiõhtute teise filmina 24. augustil.

Tänavused filmiõhtud lõpetab 25. augustil hispaania režissööri José Luis López-Linarese värske dokumentaalfilm ühest aegade suurimast maalikunstnikust Hieronymus Bosch’ist.

Filmiõhtute kunstiline juht on Kaarel Kuurmaa. Filmid linastuvad eesti- ja ingliskeelsete subtiitritega, piletid on müügil Piletilevis. Kõik seansid algavad kell 18 kinos Sõprus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles