Mida pakub ETV sügishooaeg?

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eeva Esse
Eeva Esse Foto: ETV

ETV ning ETV2 pakuvad pimedatel sügisõhtutel televaatajatele põnevust. Terevisioon lisab värskust uute saatejuhtidega ning plaanis on ka täiesti uute saadete ekraanile toomine.

Sügishooajal ekraanile jõudev hommikuprogramm «Terevisioon» on läbinud uuenduskuuri. Saadet juhivad sel hooajal Katrin Viirpalu, Piret Järvis ja Reimo Sildvee, nende kõrval astuvad uute tulijatena ekraanile Heli Luik ja Martin Veisman.

Terevisiooni uued saatejuhid Heli Luik ja Martin Veisman / Foto:
Terevisiooni uued saatejuhid Heli Luik ja Martin Veisman / Foto: Foto: ETV

4. septembril jõuab ETV ekraanile uus saatesari «Meie Eestid». See on lõbus reisisaade, mis viib vaatajad paika, mida mõnes mõttes tunneme kõige vähem – meie oma kodumaale. Nii nagu ükski prohvet ei ole kuulus omal maal, ei ole ka saatejuhid vaatajaile võib-olla tuttavad. Ent kuuekesi heidavad nad värskeid ja vaimukaid pilke väikesele maatükile Soomest lõuna ja Lätist põhja pool, mida ühiselt nimetame koduks. Kui «Meie Eestid» on lõppenud, jõuab ekraanile Margus Saare juhitud saate «Iseolemine» uus hooaeg.

7. septembril kell 21.40 jõuab Eeva Esse juhtimisel ETV ekraanile värske saatesari «Uudishimu tippkeskus». Saates tutvustatakse lihtsalt, kuid põnevalt seda, kuidas teadus kohtub meie igapäevaeluga.

Alates 8. septembrist on ETV ekraanil uus saatesari, mis kõrvutab kaht sama elukutse esindajat, tuues esile nende ühisosa ja rõhutades samas nende erinevusi. Eesmärk on väärtustada erinevaid ameteid ja näidata nende telgitaguseid. Kas töö on elu sisu?

17. septembril toob ETV ekraanile uue krimisarja «Lõksus – tapja meie seas». Tegemist on kargelt põhjamaise krimisarjaga, mis tirib vaatajad paeluvate sündmuste keerisesse. Pisikese Islandi linnakese juures leitakse fjordiveest tundmatu surnukeha ning selle tuvastamine osutub võimatuks. Uurimisel on kaalul minutid, kuid tugev lumesadu annab oma panuse selleks, et kogu müsteeriumi lahendamine võimalikult keeruliseks muuta. Paeluvalt põneva krimisarja avaosa on ETV ekraanil 17. septembri õhtul.

Septembri teises pooles, 21. septembril, jõuab vaatajateni uus liiklussaade «Punane sekund».

Televaatajate lemmik, krimisari «Midsomeri mõrvad» on 19. hoojaga ETV vaatajate ees alates 29. septembrist.

Novembris jõuab Indrek Treufeldti juhtimisel eetrisse ajaloosari «Ehitades Eestit».

Ning loomulikult muudab argipäeva õhtud huvitavaks «Ringvaade», mis on sel hooajal reedeti tunni aja pikkune.

ETV2 sügishooajale teeb alguse 1. septembri eriprogramm. Vaatajateni jõuab mitmekesine lasteprogramm ning kell 19.35 pakutakse nautimiseks koguperekontserti «Mina ka». Kontsert pakub rõõmu igas vanuses publikule – lapsepõlvelaulude äratundmisrõõmu emadele ja isadele ning lahedaid leide nii tirtsudele ja põnnidele kui ka poistele ja tüdrukutele. Laval astuvad üles Kristel Aaslaid, Birgit, Liis Lemsalu, Ivo Linna, Daniel Levi, Ott Lepland ja Liisi Koikson, Lasteekraani Muusikastuudio laululapsed jpt.

Kell 20.35 saab näha Daniel ja Aimie Stillingi auhinnatud dokumentaalfilmi «Lapsepõlv lastele tagasi – mängud looduses», mis räägib USA hariduselust. Ameerika koolides kummitab testitont. Õpetajad ja õpilased pingutavad kõigest väest kõrgete punktide nimel, samal ajal on mänguplatsid tühjad ning lapsepõlvest jäävad nukrad mälestused. Inspireeriv pilguheit Taani näitab, et võimalik on ka teisiti. Nüüd peetaksegi plaani, kuidas anda neile lastele lapsepõlv tagasi.

Õhtul kell 22.05 aga pakub ETV2 vaatamiseks värsket osa sarjast «Kodused kontserdid». Tallinnas Karjamaa asumis avavad oma kodu uksed esinejatele, publikule ja ETV2-le Harry ja Taimi. Hubasel kodulaval esineb helilooja, kitarrist Erki Pärnoja koos sõpradest muusikutega.

ETV2 ekraani vallutavad septembris maailmakinos loorbereid lõiganud noortefilmid ning Andrei Tarkovski filmid. Näha saab linateoseid «Ivani lapsepõlv», «Peegel» ja «Stalker».

18. septembril jõuab ETV2 ekraanile Matsalu loodusfilmide festival.

Vestlussaade «Plekktrumm» alustab hooaega 18. septembril.

Septembri lõpus saab aga ETV2 ekraanil näha uut sarja «Teel Leninile». Lenini mäetipp on eestlastele ülioluline ning kohati isegi tähtsam kui Mount Everest. Neljaosaline värske sari jutustab loo rännakutest tippu. 

Pühapäevased teemaõhtud pühendab ETV2 septembris Mikk Mikiveri mälestamisele, Marju Läniku 60. sünnipäevale, Aarne Üksküla 80. sünnipäevale, Voldemar Kuslapi 80. sünnipäevale ning Lembit Eelmäe 90. sünniaastapäevale.

Kohtume juba sügisel!  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles