Netflix hakkab tegema filmi Norra veresaunast

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utoya saar
Utoya saar Foto: SCANPIX

Voogedastusgigant Netflix on sõlminud lepingu, mille alusel hakatakse tootma filmi 2011. aasta terrorirünnakust Utøya saarel.

20 miljoni dollarilise eelarvega filmi režissööriks on kinnitatud Paul Greengrass ning kasutatakse Norra näitlejaid, vahenab portaal thelocal.no. Film põhineb Norra ajakirjaniku Åsne Seierstadi raamatul «En av oss» (Üks meie seast). Greengrass on varemgi teinud filme, mis põhinevad tõestisündinud lugudel. Tema teos «Bloody Sunday», mis jutsustas 1972. aasta sündmustest Põhja-Iirimaal, kus briti sõdurid tapsid 28 relvitut tsiviilisikut, võitis 2002. aastal Berliini filmifestivali Kuldkaru. Samuti on tema käsi mängus kolme Jason Bourne’i filmi tegemisel.

2011. aastal tappis politseinikuks maskeerunud Anders Behring Breivik Utøya saarel, kus toimus Norra Töölispartei noortekogu kokkutulek, 69 laagris olnud inimest, kasutades suurema purustusjõu saavutamiseks illegaalseid dum-dum-kuule, mille killud paiskuvad tulistatu kehas laiali ning tekitavad suurt kahju kudedele ja siseorganitele. Breivik peeti kohapeal politsei poolt kinni ja ta ei osutanud vastupanu. Praegu kannab Breivik talle mõistud 21-aastast vanglakaristust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles