Nimekas Vene režissöör loobub filmitegemisest

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Režissöör Stanislav Govoruhhini filmi «Imelise ajastu lõpp» esilinastus kinos Kosmos IMAX
Režissöör Stanislav Govoruhhini filmi «Imelise ajastu lõpp» esilinastus kinos Kosmos IMAX Foto: Viktor Burkivski

Filmirežissöör Stanislav Govoruhhin, kes on ka riigiduuma kultuurikomitee esimees, andis teada, et loobub filmide tegemisest, teatab Interfax.

«Ma arvan siiamaani, et «Imelise ajastu lõpp» (Конец прекрасной эпохи (2015)) on mu parim film. Otsustasin, et ei lavasta enam ühtegi filmi, sest paremaks see enam minna ei saa,» teatas Govoruhhin läinud pühapäeval Udmurtias rahvaesindajatega kohtudes.

Film «Imelise ajastu lõpp» põhineb Sergei Dovlatovi jutustetusel ning on osaliselt filmitud Eestis, kus Dovlatov 1970ndatel mõnda aega ajalehe Sovetskaja Estonija juures töötas. Govoruhhin ise on öelnud, et tegu pole Dovlatovi raamatu ekraniseeringu, vaid selle ainetel tehtud filmiga. Linateose tegevustik on erinevalt raamatust viidud 1960ndate lõppu ja selle peategelane saanud nimeks Andrei Lentulov. Suur osa süžeest on siiski raamatu oma, ka räägivad tegelased Dovlatovi teksti.

Mustvalges filmis mängib väiksemaid osi ka mitu eesti näitlejat, sh Lembit Ulfsak, Tõnu Kark, Elina Pähklimägi, Kärt Tammjärv ja Kristo Viiding. Film on üles võetud Tallinna vanalinna tänavail, Salme kultuurikeskuses, endises kaupluses Minsk, ka Haapsalus ja Kose-Uuemõisas. Suurem osa sisevõtteid on tehtud aga Mosfilmi stuudio paviljonis.

Filmi treiler allpool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles