Galerii: uue Eesti moefilmi võtted

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

19.–20. augustil toimusid Eesti uue vaatemängulise disaini- ja moefilmi «Northern Spirit» võtted.

Filmis osaleb ligi kakskümmend Eesti armastatud moe-, tootedisaini- ja ilubrändi, näitamaks Eesti disaini mitmekülgsust, unikaalset lugu ning ekspordipotentsiaali. Filmi «Northern Spirit» kontseptsiooni autor ja võttemeeskonna juht on Helen Sirp ning film mängib meie disaini põhjamaise auraga modernses võtmes läbi sellele iseloomulike elementide, taustaks Eestimaa kaunis loodus. Kokku toimusid võtted viies võttepaigas Laulasmaal, Paldiskis ning Lahemaa rahvuspargi alal.

Filmi võttegruppi kuulusid: kunstiline juht Helen Sirp, fotograaf Kertin Vasser, stilist Oksana Tandit, võttetiim Andri Peetso, Tony Hitrov ja Risto Merimaa, meigi- ja soengutiim Helen Heinroos, Lana Vallo, Aigi Põllu, Aljona Borovik ning Marii Lotta, tiimi assistent Birgit Naska. Eesti disaini ilu tõid nähtavale kaunid modellid Liis-Kristin ja Ave, Ellu ja Erko ning Aasmäe, Kreeta ja  Ken. Filmil aitasid teoks saada Kaubamaja, EFBA, EDL, EDH ning osalevad disainibrändid.

Filmist «Northern Spirit» leiab Roberta Eineri, Tanel Veenre, Tiina Talumehe, Kristina Viirpalu, Oksana Tanditi, Anu Samarüütli, Ivo Nikkolo, Baltmani, Montoni, Elmet Treieri, Sangari, Uncle Pauli, Framed by Karl, Riina O, Stella Soomlaisi, D'Difference'i ning Mari Masso tooteid.

Septembris valmivat filmi kasutatakse Eesti disaini-, moe- ja iluvaldkonna tutvustamiseks rahvusvaheliselt, samuti Eestis toimuvatel suurüritustel. Lähiajal jõuab film Disainiööle, aga ka Torontosse, Londonisse ja Pariisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles