Toto esineb Tallinnas

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toto esineb 12. veebruaril Tallinnas, Nordea Kontserdimajas.
Toto esineb 12. veebruaril Tallinnas, Nordea Kontserdimajas. Foto: promo

12. veebruaril esineb Tallinnas Nordea Kontserdimajas Toto. Eestisse jõuab Ameerika ansambel uue maailmaturnee käigus, mis kannab nime «40 Trips Around The Sun Tour» ning on pühendatud bändi 40. sünnipäevale.  

Järgmisel aastal möödub 40 aastat bändi omanimelise debüütalbumi ning esiksingli «Hold The Line» ilmumisest. Sünnipäeva puhul ilmub ka uus album, kus on ansambli hitid remasterdatud kujul ning seni avaldamata uusi lugusid.

«Mõeldes juba neli aastakümmet kestvale karjäärile ning edule, oleme heas mõttes šokis ning elevil saabuva tähtpäeva pärast. Eelseisvad kontserdid saavad olema väga erilised nii bändi liikmetele kui ka kõikidele meie fännidele. Põnev on taas koos stuudios töötada vanade hittide kallal ja salvestada uut muusikat ning seejärel väga suurele tuurile minna,» ütles Toto asutajaliige Steve Lukather.

Toto muusikud on nii eraldiseisvalt kui ka ansambli liikmetena andnud väga suure panuse pop- ja rokk-kultuuri kujundamisele ning mõjutanud selle arengut, võttes osa erinevate artistide hämmastava koguse - viie tuhande (!) albumi – salvestamisest. Nende tööde seas on ka Michael Jacksoni «Thriller». Kokku on tänapäevaks Toto liikmete osalemisel salvestatud albumite müüginumbrid ületanud pool miljardit eksemplari, olles ka üle kahesaja korra nomineeritud Grammy auhinnale.

Tallinna jõuab Toto koosseisus Joseph Williams (vokaal), David Paich (klahvpillid, vokaal), Steve Porcaro (klahvpillid), Steve Lukather (kitarr, vokaal), Lenny Castro (löökpillid), Warren Ham (saksofon), Shem von Schroeck (basskitarr) ja Shannon Forrest (trummid).

12. veebruaril Nordea Kontserdimaja laval juubelishow'l kõlavad ansambli suurimad hitid, sealhulgas sellised poproki klassikalised palad nagu «Africa», «Rosanna», «Hold The Line», «Stop Loving You» jpt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles