Venemaa legendaarne kirjanik tuleb Eestisse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Vladimir Voinovitš kohtub Eesti lugejatega 6. septembril.
Kirjanik Vladimir Voinovitš kohtub Eesti lugejatega 6. septembril. Foto: Venemaa Hääled

6. septembril esineb Tallinnas Kirjanike Maja musta laega saalis peatselt 85. sünnipäeva tähistav kirjanik Vladimir Voinovitš. Legendaarse vene kirjaniku ja endise dissidendiga vestleb kultuuri- ja ajaloolane David Vseviov. 

Serbia ja juudi juurtega Vladimir Voinovitš (snd 1932) on vene kirjanduse elav klassik, kes kirjutanud romaane, jutte, jutustusi ja laulusõnu. Eesti keeles on ilmunud tema raamatud «Sõdur Ivan Tšonkini elu ja ebatavalised seiklused», «Meie elame siin», «Tahan olla aus», «Karvamüts» ja «Moskva 2042».

Triloogia «Sõdur Ivan Tšonkini elu ja ebatavalised seiklused» kirjutamist alustas Voinovitš juba 1963. aastal ning seda on sageli nimetatud ka vene Švejkiks. Kuna Voinovitš sai avaldamiskeelu, ilmus selle üks osa esimest korda 1969. aastal Frankfurdis ja terve raamat 1975. aastal Pariisis, Nõukogude Liidus levis tekst samizdati väljaandena. 1974. aastal visati Voinovitš NSVLi Kirjanike Liidust välja ning 1980. aastal sunniti emigreeruma.

Seekord kajavad Venemaa Hääled tänu heale koostööle Eesti Kirjanike Liidu ning kirjandusfestivaliga HeadRead. NB! Vestlus toimub vene keeles, eestikeelse sünkroontõlkega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles