Tallinna Fotokuu toob publiku ette väljapaistvaid rahvusvahelisi ja kohalikke teoseid

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Webbi heli ja fotoinstallatsioon Fotomuuseumis 2017.
James Webbi heli ja fotoinstallatsioon Fotomuuseumis 2017. Foto: Tallinna Fotokuu

1. septembrist 29. oktoobrini toimub rahvusvaheline kaasaegse kunsti biennaal Tallinna Fotokuu, mis võtab lähtepunktiks fotograafia ja kaamerakultuuriga seotud arengud ning keskendub kunsti seostele protsessidega kaasaegses ühiskonnas, majanduses ja poliitikas. 

Alates 2. septembrist on Fotomuuseumis ja Tallinna Kunstihoones avatud biennaali avanäitus «Visuaalkurnatus». Kuraator Anthea Buysi koostatud näitusel kahes näitusepaigas saab näha 13 kunstniku teoseid.

Näituse tagamaad peituvad ilukirjanduslikus loos, mis jutustab pettekujutlustest, kinnisideedest ja spekulatsioonidest. See lugu räägib fotograafiast kui kindlast visuaalsest lähenemisest, mitte teatud tehniliste piirangutega meediumist, ja jõuab seetõttu välja veel seni teadmata sihtkohta. 

Fotomuuseumis eksponeeritakse näituse osana kaht James Webbi teost. Kunstnik on välja valinud ühe muuseumikogu vanima ja märkimisväärseima foto – 1859. aastal tehtud ambrotüübi, mis sai kannatada konservaatori käe läbi 1960. aastatel ning muuseumi keldrigaleriis esitab kunstnik heliinstallatsiooni, mille jaoks sai ta inspiratsiooni muuseumile annetatud anonüümsetest fotodest. 

Tallinna Fotokuu 2017 põhiprogrammis on mitmed rahvusvahelised ja Eesti kunstnike näitused Tallinna kunstiinstitutsioonides ning Eesti Fotokunstimess. Fotokuu oluliseks osaks on publikuprogramm, mis toob välja seoseid erinevate näituste vahel, avab ja ka laiendab näitustel käsitletavaid teemasid. Publikuprogrammis on Eesti ja väliskülaliste loengud, giidiekskursioonid, töötoad, filmiõhtud ning haridusprogramm lastele ja noortele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles