Margus Karu lasteraamat jõuab lugejateni

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmub Margus Karu lasteraamat «Hobune Henry unenägu»..
Ilmub Margus Karu lasteraamat «Hobune Henry unenägu».. Foto: promo

11. septembril näeb ilmavalgust Margus Karu seniavaldamata käsikiri, lasteraamat «Hobune Henry unenägu». 

«Hobune Henry unenägu» on soe ja fantaasiaküllane lugu, mis julgustab nii suurt kui ka väikest lugejat avastama seigeldes oma tõeline olemus ja päris sõbrad. Koos Henryga avardub ka lugeja silmaring ja süda saab julgust täis.

Raamat sobib ettelugemiseks nii lastele, kellele meeldib kuulata unejutte, kui ka neile, kes juba ise loevad. Kujundirohke teosena sobib raamat ka noorukitele ning täiskasvanutele, kelle avastada jääb teose sügavam alltekst. Seega, kuigi tegu on esmajoones lasteraamatuga, on selle ampluaa oluliselt laiem, kui pealtnäha tunduda võib.

Raamatu illustreerija on Britt Samoson. Pärast pikka koostööd Margus Karuga tekkis Samosonil kindel arusaam, millist pildikeelt autor teosele soovis. Tänu sellele oli võimalik «Hobune Henry unenägu» pärast autori lahkumist siiski visuaalselt lõpuni viimistleda. Kujunduse autor on Johannes Naan.

Raamatuesitlused toimuvad üle terve Eesti, neist esimene leiab aset 12. septembril kell 18 Apollo Solarise raamatupoes. Üritust viib läbi autori sõber Jim Ashilevi.

Raamat ilmub ühisrahastusplatvormi Hooandja toel, 417 inimese abiga koguti loodetud 9550 euro asemel 12 000 eurot. Raamatu müügist saadav tulu läheb Margus Karu Sihtasutuse kaudu heategevusele.

Margus Karu (11. september 1984 – 5. juuni 2017) oli eesti kirjanik, kelle sulest on pärit üliedukas romaan «Nullpunkt», millest on valminud ka teleseriaal ja film. Tema teine romaan on «Täna on täna ja forever on forever». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles