Iittala Taika sari üllatab kollektsionääridele mõeldud kruusiga

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome disainifirma Iittala Taika kollektsiooni kümnenda sünnipäeva puhul on Klaus Haapaniemi  disainitud esemed läbinud uuenduskuuri. Sari üllatab ka uue värvitooni ja kollektsionääridele mõeldud kruusiga, mida toodetakse piiratud koguses ning see on müügil vaid selle aasta lõpuni. 

Kümnenda aastapäeva kruusil kujutatakse Taika sarja kuulsat öökulli täiesti uuel viisil: sirutatud tiibadega lendamas. Lisaks kaunistab kruusi juubelimärgis, mida illustreerivad ringikujulised elemendid. Erinevalt teistest Taika sarja kruusidest on muster nii käepidemel kui ka kruusi ülemise serva sees. 

Taika sarja disainiprotsess algas 2006. aastal, mil rahvusvaheliselt tunnustatud, Londonis resideeruv Soome disainer Haapaniemi soovis luua rikkaliku toodete kollektsiooni, mida iseloomustaks põhjamaade tugev esteetiline vorm, mängulisus ja müstika.  

Ühe mõjukama Soome disaineri, Heikki Orvola loodud lihtsad vormid lõidki ruumi müütilisele metsale ja seal elavatele olenditele. Originaalse ja lihvitud disainikeelega Taika on aastatega omandanud ajatu disaini staatuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles