Pärnus näeb nostalgiahõngulist estraadi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endlas esietendub nostalgiahõnguline estraadietendus «Mehed, meri, maa ja naised».
Endlas esietendub nostalgiahõnguline estraadietendus «Mehed, meri, maa ja naised». Foto: Alan Proosa

Endlas esietendub nostalgiahõnguline estraadietendus «Mehed, meri, maa ja naised».

8. septembril esietendub Pärnu Kontserdimajas Endla teatri lavastus «Mehed, meri, maa ja naised». Martin Alguse kirjutatud ja Ingomar Vihmari lavastatud estraadietendus toob lavale nostalgiahõngu ning palju head Eesti muusikat läbi aegade.

Ühes mereäärses linnas elavad mehed ja naised, ühes ajas ja ühes tunnetuses, tülitsedes ja armastades, rõõmustades ja valutades ja muidugi lauldes. See on üks omamoodi lavastus, milles vaadatakse maailma läbi kummalise tunnetuseakna, koos naerdes ja koos imestades. See on lavastus inimeseks olemise saladusest ilma saladust ennast reetmata.

Lavastuses kõlavad laulud, mida oleme varem kuulnud Georg Otsa, Helgi Sallo, Gunnar Grapsi, Silvi Vraidi, Vaiko Epliku, Jaak Joala, Eda-Ines Etti, Chalice'i, Code One'i, Smilersi, Jää-ääre ja teiste esituses, nüüd jõuavad need kuulajate ja vaatajateni Endla näitlejate vahendusel.

Lavastuse žanriks on estraad. «See ei ole draama, operett ega muusikal, see lavastus koosneb lühipaladest, mis moodustavad terviku,» kirjeldab lavastuse žanri lavastaja Ingomar Vihmar. Pärnu Kontserdimajas esietendub lavastus seetõttu, et teatri suur saal on veel kaks kuud remondis. Lavastust mängitakse septembris ja oktoobris vaid kuus korda.

  • «Mehed, meri, maa ja naised»
  • Autor Martin Algus, lavastaja Ingomar Vihmar, kunstnik Andrus Jõhvik, muusikajuht Feliks Kütt, liikumisjuht Rauno Zubko, lauluõpetajad Toomas Voll, Elo Kesküla, valguskunstnik Margus Vaigur.
  • Mängivad Liis Karpov, Ireen Kennik, Fatme Helge Leevald, Kleer Maibaum-Vihmar, Saara Nüganen, Märt Avandi, Sten Karpov, Ott Raidmets, Jaan Rekkor, Tambet Seling ja kontsertmeister Rain Rämmal klaveril.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles