Otseülekanne: muusika- ja teatriakadeemia rektori inaugureerimine

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Ilja.
Ivari Ilja. Foto: Eesti Kontsert

Otseülekanne Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia rektori professor Ivari Ilja inaugureerimiselt akadeemia kammersaalist algab teisipäeval, 12. septembril kell 16.

Sõnavõttudega esinevad president Kersti Kaljulaid, haridus- ja teadusminister Mailis Reps, kultuuriminister Indrek Saar, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kuratooriumi esimees Rein Oja, professor Peep Lassmann, rektorite nõukogu liige Mart Kalm ja üliõpilasesinduse aseesimees Karl Joosep Sinisalu.

Muusikaliste tervitustega esinevad Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia koor Tõnu Kaljuste juhatusel, rahvusvaheliselt tunnustatud interpreedid Mihkel Poll ja Sten Lassmann klaveril ning Anna-Liisa Eller kandlel.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia eelmine rektor oli professor Peep Lassmann, kes pidas ametit viimased 25 aastat. Professor Ivari Ilja valiti rektoriks selle aasta 3. mail. Tema ametiaeg algas 1. septembril 2017 ja kestab viis aastat. Ametiketi asetab Ivari Iljale kaela president Kersti Kaljulaid.

Ivari Ilja on tunnustatud pianist ja alates 1999. aastast Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia professor. Ta on lõpetanud Tallinna Riikliku Konservatooriumi, Moskva Tšaikovski nimelise Konservatooriumi klaveri eriala, hiljem samas assistentuuri-stažuuri. Lisaks on Ivari Iljal Sibeliuse Akadeemia litsentsiaadi kraad. Ta on Eesti Kultuurkapitali Helikunsti Sihtkapitali nõukogu aseesimees, Eesti Interpreetide Liidu juhatuse esimees ja Eesti Muusikanõukogu president. Paljude tunnustuste ja preemiate seas on Ivari ljale omistatud Valgetähe IV klassi teenetemärk, ta on Eesti Klaveriõpetajate Ühingu auliige ja pälvinud Eesti Vabariigi kultuuripreemia kontserditegevuse eest.

Inauguratsioonitseremoonia kestab orienteeruvalt tund aega. Järgneb külaliste vastuvõtt ooperistuudios.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles