Vene Teater kutsub koostööle!

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: SCANPIX

Vene Teater ja Audiokinetica tiim on Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamise käigus asunud tööle mastaapse projekti kallal. See on viimane lavastus teatrisarjast «Sajandi lugu», Eesti Etendusasutuste Liidu kingitusest iseseisva Eesti aastapäevaks.

Aasta jooksul toob 22 teatrit publiku ette Eesti riigi sajandipikkuse eluloo. Vene Teatrile langes loosi tahtel osaks eriline au – luua etendus meie riigi tulevikust. Koos Vene Teatriga asus lavastuse kallal tööle Audiokinetica tiim, mille osalised kutsuvad koolinoori lavastuse täieõiguslikeks kaasautoriteks.

«Kellega siis veel tulevikust rääkida, kui mitte noortega? Just seetõttu kutsume üles igas vanuses kooliõpilasi meie kutsele vastama ja jagama oma nägemust Eesti Vabariigi tulevikust,» ütles lavastaja Artjom Garejev.

«Milline on Eesti saja aasta pärast?» Selle küsimusele oodatakse vastuseid – lühikirjandid või -esseid või hoopis midagi ebatavalist. «Me ei taha oma kaasautoreid kuidagi piirata. Olgu need siis esseed, joonistused, lühifilmid, animatsioon, laulud või tantsud, me tervitame igasugust loomingulist palangut,» rõhutas Garejev. Oma mõtisklused ja tööd teemal «Milline on Eesti saja aasta pärast?» võib saata aadressil EV100@veneteater.ee märgusõnaga EV100. Parimaid töid kasutatakse tulevase lavastuse aluspõhjana, nende autorid saavad tutvuda teatriprotsessiga ja liituda lavastustiimiga.

Teatrisarjas «Sajandi lugu» osalevad NO99, Sõltumatu Tantsu Ühendus, Vanemuine, labürintteatriühendus G9, VAT teater, Von Krahli teater, Tartu Uus Teater, Endla teater, Kuressaare linnateater, rahvusooper Estonia, Kanuti Gildi SAAL, R.A.A.A.M, Ugala teater, NUKU teater, Vaba Lava, Rakvere Teater, Fine 5, Vana Baskini teater, Tallinna Linnateater, NargenFestival, Eesti Draamateater ja Vene teater.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles