Ugala toob lavale kontorimuusikali

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala hooaja avalavastuseks on kontorimuusikal «Nagu Soomes, aga veel parem», mille toovad lavale Läti lavastaja Valters Sīlis (vasakul) ja kunstnik Uģis Bērziņš (paremal).
Ugala hooaja avalavastuseks on kontorimuusikal «Nagu Soomes, aga veel parem», mille toovad lavale Läti lavastaja Valters Sīlis (vasakul) ja kunstnik Uģis Bērziņš (paremal). Foto: Gabriela Liivamägi

Laupäeval, 16. septembril esietendub Ugala suures saalis Valters Sīlise lavastus «Nagu Soomes, aga veel parem», mis räägib kaheksast noorest inimest, kelle töö sisuks on «uus oluline leiutis».

Noored peavad looma midagi, mida veel ei ole. Neid ühendab nende töö, aga kõigil noortel on oma elud, unistused, kindlusetus ja erinevad ambitsioonid. Õnnestumine tähendaks, et neil oleks võimalus tõepoolest maailma muuta, aga kas inimesed oleksid siis ka õnnelikumad? Nad ragistavad ajusid, programmeerivad, katsetavad, vaidlevad, neil on õnnestunud esimestes investorites juba huvi äratada. Jah, algus on olnud suurepärane. Aga see kõik on alles algus. Mis siis kui nad ebaõnnestuvad? Kui sel kõigel ei olegi mõtet? Muusikalides hakatakse tavaliselt sellel hetkel laulma ja «Nagu Soomes, aga veel parem» on kontorimuusikal.

Autor Jānis Balodis, lavastaja Valters Sīlis, kunstnik Uģis Bērziņš, helilooja Edgars Raginskis, valgustkuntnik Rene Liivamägi. Laval Rait Õunapuu, Tarvo Vridolin, Jaana Kena, Vallo Kirs, Marika Palm, Kadri Lepp, Aarne Soro ja Laura Peterson

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles