Priit Pedajas tõi Soomes lavale muusikali

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pedajas
Priit Pedajas Foto: Toomas Huik

Kuopio Linnateatris esietendus 9. septembril muusikal «Viiuldaja katusel», mille autorid on Joseph Stein, Jerry Bock ja Sheldon Harnick.

Ent Helsingist 400 kilomeetrit põhjas asuvas Kuopio linnas tõi maailmakuulsa loo lavale Eesti Draamateatri peanäitejuht Priit Pedajas.

Priit Pedajasele on see juba teine lavastus Kuopio Linnateatris. Eelmise aasta jaanuaris esietendus samas teatris Pedajase tõlgendus Sofi Oksaneni menuromaanist «Kui tuvid kadusid». Nii «Viiuldaja katusel» kui ka «Kui tuvid kadusid» kunstnikuks oli Liina Unt.  

Liina Unt on on Kuopio teatris tööd tegemas juba kolmandat korda – 2011. aastal oli ta Ingomar Vihmari lavastuse «Koobas», mis põhineb Martin Alguse näidendil, kunstnikuks. 

Hetk Kuopio Linnateatri muusikalist «Viiuldaja katusel», lavastaja Priit Pedajas, kunstnik ja kostüümikunstnik Liina Unt.
Hetk Kuopio Linnateatri muusikalist «Viiuldaja katusel», lavastaja Priit Pedajas, kunstnik ja kostüümikunstnik Liina Unt. Foto: Sami Tirkkonen
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles