PÖFFi anima- ja lühifilmide festivalid ühinevad

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pöffihunt ulub kohas, kus kunagi oli Pimedate Ööde filmifestivali keskus.
Pöffihunt ulub kohas, kus kunagi oli Pimedate Ööde filmifestivali keskus. Foto: Mihkel Maripuu

Pimedate Ööde Filmifestivali kärgfestivalid Animated Dreams ja Sleepwalkers ühinevad uueks lühifilmide ja animatsiooni festivaliks nimega PÖFF Shorts. Lühianimatsioonide programmijuhiks saab animarežissöör Priit Tender, lühifilmide programmijuhina jätkab Laurence Boyce.

«Meil on hea meel, et saame PÖFF Shorts nime all tuua publiku ette absoluutselt parimaid lühifilme ja animatsioone,» kommenteeris PÖFF Shortsi lühifilmide programmijuht Laurence Boyce. «Sleepwalkersi ja Animated Dreamsi pärand jätkub linastustega, kust leiab uuenduslike ja julgete visionääride filme igast maailma nurgast.»

PÖFF Shorts koondab enda alla Animated Dreamsi ja Sleepwalkersi programmid, millel on eraldi programmijuhid ja võistlusprogrammid. Lisaks põhivõistlusprogrammidele ja tudengite võistlusprogrammidele korraldab PÖFF Shorts kodumaisete filmide võistluse, kus saab näha viimase aasta parimaid eesti lühi- ja animafilme.

Eesti lühifilme saab esitada rahvuslikku võistlusprogrammi 4. oktoobrini ShortFilmDepot platvormil: https://www.shortfilmdepot.com/

Sleepwalkersi ja Animated Dreamsi rahvusvahelistesse võistlusprogrammidesse esitati tänavu rekordilised 3800 lühifilmi, millest ligi 1000 olid animafilmid.

PÖFF Shorts lühifilmide ja animatsiooni festival toimub 21.-26. novembrini Tallinnas. 21. Pimedate Ööde Filmifestival (PÖFF) toimub 17. novembrist 3. detsembrini Tallinnas ja Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles