Iloni Imedemaa kuulutab taas välja noore kunstniku konkursi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise Iloni Imedemaa konkursi võitja Aliis Vatku oma töödega
Eelmise Iloni Imedemaa konkursi võitja Aliis Vatku oma töödega Foto: Maarja Kõuts

Juba neljandat korda kuulutatakse välja Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia konkurss, millest on oodatud osa võtma 14-18-aastased noored üle Eesti. Oma tööd tuleb noortel Iloni Imedemaale saata 11. jaanuariks. Võitja kuulutatakse traditsiooniliselt välja Ilon Wiklandi sünnipäeval, 5. veebruaril.

Iloni Imedemaa juhataja Anne Suislepa sõnul on selle-aastase konkursi reglemendis üks oluline muudatus. «Endiselt tuleb osalejatel esitada üks töö vabalt valitud teemal ning vähemalt kaks illustratsiooni. Kuid kui eelnevalt on noored võinud vabalt valida teksti, mille põhjal illustratsioonid teha, siis seekord otsustas žürii panna konkursil osalejad proovile etteantud tekstiga töötamisel. Illustreerida tuleb eesti rahvajuttu «Kullaketrajad»,» selgitas Suislep.

Konkursi täpse reglemendiga saab tutvuda muuseumi kodulehel.

Tööd tuleb esitada hiljemalt 11. jaanuariks Sihtasutuse Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid struktuuriüksuse Iloni Imedemaa  aadressil:  Kooli 5, 90502 Haapsalu.

Konkursile esitatud töödest teeb valiku žürii, mille koosseisu kuuluvad muuhulgas Iloni Imedemaa, Eesti Lastekirjanduse Keskuse ja Eesti Kunstimuuseumi esindajad. Konkursi igaaastane preemiafond on 1000 eurot ja lisaks auhinnana Ilon Wiklandi litograafia, mille jagamise otsustab žürii koostöös Ilon Wiklandiga.

Traditsiooniliselt avatakse Ilon Wiklandi sünnipäeval, 5. veebruaril koos konkursi tulemuste välja kuulutamisega ka näitus parimatest töödest. Varasemalt on peaauhinna pälvinud Liisamari Viik Pärnu Kunstikoolist, Anna-Liisa Sääsk Viljandi Kunstikoolist ning Aliis Vatku Haapsalu Kunstikoolist.

Konkursist osavõtmiseks aitavad häälestuda Iloni Imedemaal toimuvad illustratsiooniteemalised õpitoad. Neist esimene toimub Annely Lemberi juhendamisel Iloni Imedemaal juba 22. oktoobril kell 13.00. Lisainfo ja registreerumine: imedemaa@salm.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles