Kraftwerk annab veebruaris Tallinnas 3D kontserdi

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraftwerk.
Kraftwerk. Foto: promo

17. veebruaril astub Saku Suurhallis üles elektroonilise popmuusika fenomen, elektroonilise muusika tippklassi esindav Kraftwerk. Tallinnas antakse vaatemänguline 3D kontsert.

Bänd on tegutsenud 1969. aastast ning neid peetakse elektroonilise popmuusika žanri pioneeriks.

Kraftwerki tegevusele panid alguse kaks toonast klassikalise muusika õpilast – Florian Schneider ja Ralf Hütter. Esimesed kaks albumit, «Kraftwerk» (1970) ja «Kraftwerk 2» (1972) koosnevad peamiselt muusikalistest improvisatsioonidest klassikaliste pillidega (kitarr, bass, trummid, orel, viiul).

Kolmas album «Ralf und Florian» (1973) on kõlapildilt sarnasem tänaseks klassikaliseks saanud Kraftwerki saundile. Rahvusvahelise läbimurde tõi aga bändi neljas kauamängiv «Autobahn» (1974). Duo investeeris rohkem nii uude stuudiotehnikasse kui ka albumi esitlustuuri. Plaat kõlab elektroonilisemalt kui bändi varasem looming ning oma uudse lähenemisega võitis Kraftwerk juurde palju toetajaid ja fänne.

Tänaseks on ilmunud kümme albumit, Kraftwerk on võitnud mitmeid mainekaid muusikaauhindu, sealhulgas ka kaks Grammyt.

Kraftwerki live-kontserdid on muljetavaldavad vaatemängud, kus avaldub inimese ja roboti sünergia ning pööratakse tähelepanu ka kõige väiksematele detailidele. Visuaalsed 3D efektid (mille tarbeks jagatakse publikule kohapeal tasuta 3D prillid) täiustavad elektroonilise muusika poolt saadetud rännakut ideaalselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles