Eesti dokumentaalfilm valiti kahe rahvusvahelise filmifestivali programmi

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Gavronski.
Anna Gavronski. Foto: ERR

Anna Gavronski, Märten Vaheri ja Meelis Kadastiku dokumentaalfilm «Sädemete jõed» valiti Jerevani ja Barcelona keskkonnafilmide festivalide programmi.

«Sädemete jõed» räägib Gruusia hüdroelektrijaamade ehitamise buumist, mille käigus ähvardab kohalikke oma kodudest välja kolimine, toimuvad hämarad tehingud ega arvestata keskkonna säilimisega. Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuvate investeeringute vastu võitleb aususe eest seisev filmi peategelane, keskkonnaaktivist Dato Chipashvili.

Sel reedel linastub film Armeenia pealinnas Jerevanis toimuval rahvusvahelisel keskkonnafilmide festivalil SunChild. Tegemist on esimese ja seni ainsa keskkonnateematikale suunatud festivaliga Lõuna-Kaukaasia regioonis, kusjuures üheksa tegutsemisaasta jooksul on seal näidatud üle 300 filmi 150 riigist.

«Sädemete jõed» on finalist ka lühemate dokumentaalfilmide kategoorias Barcelona rahvusvahelisel keskkonnafilmide festivalil FICMA. Novembri alguses Hispaanias toimuv festival leiab aset juba 24. korda ning on kõige pikema ajalooga keskkonnafilmide festival maailmas.

Filmi saab näha 8. novembril kell 20 ETV2 ekraanil ja 15. novembril Tartus Genialistide Klubis, kus linateosest tulevad rääkima ka selle autorid.

«Sädemete jõed» on üks kaheteistkümnest dokumentaalfilmist sarjas «Meie maailm». Eelmisel aastal MTÜ Mondo ja ERRi koostöös toodetud «Meie maailm» filmid portreteerivad elu vaesemates riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles