Tallinnas esineb underground-hiphopi tippnimi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shabazz Palaces
Shabazz Palaces Foto: Kuvatõmmis

12.oktoobril esineb Tallinnas kohvik-klubis Sinilind USA kosmose-hiphopi grupp SHABAZZ PALACES. Tegu on duo kahe uue albumi «Quazarz: Born on a Gangster Star» ja «Quazarz vs. The Jealous Machines» Euroopa esitlusturneega

Ishmael Butlerist ja Tendai Marairest koosnev duo sai oma alguse 2009. aastal Seattle'is, kus kohe sõlmiti ka plaadileping kohaliku legendaarse Sub Pop Recordsiga. Butler (kes oli eelnevalt hiphopi maailmas ilma teinud ansambliga Digable Planets) ning Maraire hakkasid kohe kompama abstraktsuse piire, rakendades oma jazzmuusika mõjutusi ning Aafrika rütmide armastust. Rütmide ja gruuvide vahele hakati segama salvestusi erinevatest podcast'idest ning mixtape'idest, tekitades tihti kosmosesse küündivaid heliseinu. Aastate jooksul on bänd teinud tihedalt koostööd näiteks Flying Lotuse ja Thundercatiga.

Lisaks on bänd asutanud liikumise Chimurenga Renaissance, mis on enda alla koondanud kõige innovaatilisemad ja huvitavamad VJd, moedisainerid ja muusikud Põhja-Ameerikas.

Sissepääs alates kella 20st.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles