Koolibri võitis Euroopa parima õpiku konkursil auhinna

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Muusikamaa lood».
«Muusikamaa lood». Foto: Koolibri

Koolibri kirjastuse 5. klassi muusikaõpetuse õpik «Muusikamaa lood» võitis Frankfurdi raamatumessil Euroopa parimate õppematerjalide konkursil oma vanusegrupi õpikute seas pronksmedali. Selle autorid on Tallinna ülikooli muusikadidaktika õppejõud, muusikaõpetaja Maia Muldma ja Eesti muusikaõpetajate liidu esinaine, MTA lektor ja muusikaõpetaja Kadi Härma, pildilood joonistas Riina Turi.

Õpiku põhiteemad on orkester, sellesse kuuluvad pillid ja dirigendi roll. Tutvust tehakse nii orkestripillide ajaloo, liikide, ehituse ja kõla kui ka orkestrite koosseisudega. Ülesannete koostamisel on suurt tähelepanu pööratud õppeainete ja valdkondade lõimimisele – lisaks maailmakuulsatele heliloojatele ja interpreetidele tutvutakse ka näiteks kirjanike Lydia Koidula, Gustav Suitsu ja Olivia Saare ning maalikunstnike Marc Chagalli, Navitrolla ja teiste loominguga, andes nii õpilastele võimaluse tutvuda kirjanduse ja kujutava kunstiga laiemalt.

Põhiteemade kõrval uuritakse omavahelise suhtlemise ja kuulamisoskuse olulisust, tehakse tutvust eriliste inimestega nagu pimedad muusikud Stevie Wonder, Andrea Bocelli ja pianist Nobuyuki Tsujii, kuulmispuudega löökpillimängija Evelyn Glennie ning liikumispuudega kunstnik Meelis Luks.

Konkursi nominentide seas oli konkursi nominent ka gümnaasiumi eesti keele õpik «Johannes 1». Varem on Koolibri töödest samal konkursil auhinnaga pärjatud näiteks 6. klassi eesti keele õpik «Punkt», 1. klassi loodusõpetuse e-materjalid ja 8. klassi terviseõpetuse õpik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles