ERSO esineb koos maailma tipp-pianistiga

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Kožuhhin
Deniss Kožuhhin Foto: ERSO

ERSO ees soleerib maailma pianistide ladvikusse kuuluv Deniss Kožuhhin, keda kontserdilavadel kõrvutatakse Lang Langiga.

Sel reedel, 20. oktoobril esineb esmakordselt Eestis maineka Belgias toimuva rahvusvahelise kuninganna Elisabethi konkursi võitja, Nižni Novgorodis sündinud pianist Deniss Kožuhhin. Prokofjevi ja Šostakovitši muusikat ühendavat kava juhatab ERSO endine peadirigent Nikolai Aleksejev. Lisaks õhtusele kontserdile toimub 20. oktoobril kell 13 ka lühendatud kavaga lõunakontsert.

Juba varem mitmel konkursil silma paistnud Kožuhhini teed maailma mainekaimatele kontserdilavadele sillutas just peapreemia kuninganna Elisabethi konkursil Brüsselis. Järgnesid esinemised rahvusvahelistel festivalidel, sh Verbier's, kus ta oli tähelepanu pälvinud juba 2003. aastal, Ruhris ja Rheingaus, ning prestiižikates kontserdisaalides üle maailma, näiteks New Yorgi Carnegie Hallis, Berliini filharmoonias, Kölni filharmoonias, Leipzigi Gewandhausis, Müncheni Herkulessaalis ja Amsterdami Concertgebouw's. Tema lavapartneriteks on maailma parimad orkestrid ja dirigendid, hooajal 2016/2017 esines ta näiteks koos Amsterdami kuningliku Concertgebouw' orkestri ja dirigent Jaap van Zwedeni, Chicago sümfooniaorkestri ja Emmanuel Krivine'i, Londoni orkestri Philharmonia ja Juri Temirkanovi, Berliini Deutsches Symphonie-Orchesteri ja Andris Poga, Philadelphia orkestri, Mahleri kammerorkestri, San Francisco sümfooniaorkestri, samuti Toronto sümfooniaorkestri ja Kristjan Järviga. Lisaks kutsus Daniel Barenboim ta soleerima Berliini Staatskapelle ette, et asendada maailma kuulsaimat pianisti Lang Langi.

Kontserti juhatab ERSO endine peadirigent, kauaaegne Peterburi filharmoonia sümfooniaorkestri dirigent Nikolai Aleksejev, kes on kõigi Moskva ja Peterburi tähtsaimate sümfooniaorkestrite kõrval juhatanud ka paljusid välisorkestreid ning andnud kontserte Euroopas, Jaapanis ja Ameerika Ühendriikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles