Renate Keerd tuleb uuslavastusega

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renate Keerd ja Kompanii Nii.
Renate Keerd ja Kompanii Nii. Foto: Tartu Uus Teater

21. oktoobril esietendub Tartu Uues Teatris Renate Keerdi uuslavastus, mille pealkirjaks ongi «Renate Keerdi uuslavastus».

Renate Keerdile on iseloomulik, et ta ei anna publikule enne saali tulekut algava kohta palju vihjeid. Nõnda ka seekord. Tegu on Renate Keerdi neljanda lavastusega Tartu Uues Teatris. Kindel on see, et lavastus ei räägi traktorite hingeelust, vaid ikka meist endist – inimloomadest. Seda kõike Keerdi käekirjale omases võtmes – pakkudes publikule äratundmishetki, kõditades tajuspektrit ning vallatledes iroonia, huumori ja eluabsurdiga.

Autor, lavastaja, kunstnik ja muusikaline kujundaja ongi Renate Keerd. Laval on aga Kompanii Nii trupp: Liisa Tetsmann, Gerda-Anette Allikas, Taavi Rei ja Riho Vahtras.

Renate Keerdi lavastusi on esitatud paljudel teatri- ja tantsufestivalidel Euroopas, Skandinaavias ja Aasias. 2012. aastal asutas ta füüsilise teatri trupi Kompanii NII. Lavastuse eest «Põletatud väljade hurmaa» pälvis Keerd Tartu Kultuurikandja tiitli ja on ka üks Eesti Teatri Aastaauhinnad 2016 laureaatidest. Tema lavastus «PURE MIND» pälvis rahvusvahelisel teatrifestivalil Minskis festivali Grand Prix ning osales 2017. aastal mainekal Tšehhovi-nimelisel teatrifestivalil Moskvas. Keerdi viimatine lavastus «Vaimukuskuss» esietendus Von Krahli Teatris ja osales ka Eesti teatrifestivalil DRAAMA 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles