Film, mis võib tekitada soovi minna tagasi kooli

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kumus linastub Neasa Ní Chianáini ja David Rane´i dokumentaalfilm «Koolielu».
Kumus linastub Neasa Ní Chianáini ja David Rane´i dokumentaalfilm «Koolielu». Foto: Kaader filmist

Kumu toob täna oma kunstiteemaliste filmide programmis ekraanile Iirimaalt pärit linateose, mis näitab, kuidas tänapäevane kool ei püsi mitte rahal või ettekirjutatud õppekavadel, vaid tööd ja lapsi armastavatel inimestel.

Neasa Ní Chianáini ja David Rane´i dokumentaalfilm «Koolielu» on inspireeriv teos armastusest oma töö, laste ja teineteise vastu. Amanda ja John Leyden on õpetanud mitmel pool maailmas juba üle 40 aasta. Nüüd on nad saabunud tagasi Iirimaale, vanas lossis tegutsevasse Headforti kooli, kus õppetöö on käinud üsna  konservatiivsete reeglite järgi. 

Kuigi ladina keel, kirjandus ja matemaatika ei tundu esmapilgul just kõige atraktiivsemad õppeained, suudavad Amanda ja John oma kogemusi rakendades ning laste vastu austust üles näidates jõuda õpilaste südamesse. Kuid aeg teeb tasapisi oma töö ja varsti tuleb neil minna pensionile. Mis saab koolist ja selle õpilastest pärast kahe suurepärase õpetaja lahkumist? 

Menukas film linastub praegu ka USA ja Suurbritannia kinodes.

Täna, 18. oktoobril kell 18 Kumu auditooriumis aset leidva seansi juhatab sisse Õpetajate Lehe peatoimetaja Heiki Raudla. Sissepääs on tasuta. Film on ilma tõlketa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles