Kosmikud on tagasi uue albumiga

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmikutelt ilmub uus album.
Kosmikutelt ilmub uus album. Foto: Viktor Koshkin

Kosmikud esitlevad pärast kuueaastast pausi oma kuuendat stuudioalbumit kuue kontserdiga Eestis ja Soomes.

Kosmikute eelmine plaat «Öö ei lase magada» ilmus 2011. aasta sügisel, pärast seda on bänd olnud loomingulisel pausil. 20. oktoobril ilmuva uue albumi «Sügis sanatooriumis» kaheksa lugu on salvestatud Tallinna Linnahallis, Matrixi stuudios.

Uute lugude ja vanade hittidega siirduvad Kosmikud albumi esitlustuurile, mis viib bändi kuude kontserdisaali. Esimene kontsert toimub 27. oktoobril kodukohas Järvakandis, nädal hiljem ollakse Pärnu kultuuriklubis Tempel. Tuuri viimaseks neljaks kontserdiks ühinevad Kosmikutega vanad sõbrad Soomest, ansambel Viikate, kellega esinetakse Tartu Genialistide klubis, Tallinna Rock Cafes ning Hämeenlinnas ja Helsingis.

Koos Kosmikutega astuvad esitluskontsertidel lavale Mati Vaarmann ja Elmu Värk (Muusik-Seif). Mõlemad muusikud olid tegevad ka uue albumi sünni juures: Värk salvestaja ja kaasprodutsendina, Vaarmann mängis aga Hammond oreli partiid lugudes «Õnnetus» ja «Kõigil on alati õigus».

«Sügis sanatooriumis» tekstide autorid on lisaks bändiliikmetele ka luuletajad Mait Vaik, Jaan Pehk ja Aleksander Tamberg. Albumi masterdas Siim Mäesalu. Plaadi kujunduses kasutatud fotod on pildistanud Viktor Koshkin Potsdamis, endises Elisabethi sanatooriumis.

Kuula uue albumi esimest singlit siit!

Esitluskontserdid:

27.10. Järvakandi kultuurihall

3.11. Pärnu, kultuuriklubi Tempel

10.11. Tartu, Genialistide klubi (+ Viikate)

11.11. Tallinn, Rock Cafe (+ Viikate)

17.11. Hämeenlinna, Aulanko Areena (+ Viikate)

18.11. Helsingi, Virgin Oli Co. (+ Viikate)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles