Eesti lühifilmid lõid Hiinas laineid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Riho Undi lühianimatsioon «Isand» (Nukufilm) võitis parima animafilmi preemia.
Riho Undi lühianimatsioon «Isand» (Nukufilm) võitis parima animafilmi preemia. Foto: Kaader filmist

Hiinas, Hanchengi linnas toimus 1.–8. oktoobrini esimene Jinzheni rahvusvaheline lühifilmifestival, mille võistlusprogrammides osales kuus Eesti lühifilmi, mis võitsid kaks auhinda. 

Nukufilmimeistri Riho Undi lühianimatsioon «Isand» (Nukufilm) võitis parima animafilmi preemia ja 7700-eurose rahalise auhinna. Noore režissööri Helen Takkini lühimängufilmi debüüt «Elo» (Nafta Films) pälvis parima lastefilmi tunnustuse ja 5000-eurose preemia.

Helen Takkini lühimängufilmi debüüt «Elo» (Nafta Films) pälvis parima lastefilmi tunnustuse.
Helen Takkini lühimängufilmi debüüt «Elo» (Nafta Films) pälvis parima lastefilmi tunnustuse. Foto: Kaader filmist

Lisaks osalesid võistlusprogrammides Hardi Volmeri ja Urmas Jõemehe animeeritud eksperimentaal-dokumentaalfilm «Urbanimatsioon» (Voldik Produktsioon) ja kaks lühianimatsiooni EKA animatsiooniosakonna vilistlastelt – Yyhely Hälvini «Ma linnukene kui…» ja Heta Jäälinoja «Penelope».

Eesti lühifilmid vahendas festivalile neljandat aastat tegutsev Eesti Lühifilmikeskus ShortEst. Eesti lühifilmide eduka etteaste tõttu sai Eesti kutse olla 2018. aastal festivali fookusriik.

Kuigi Hanchengi lühifilmifestival toimus esimest korda, oli tegemist ülimalt ambitsioonika ettevõtmisega. Festivali peamine eesmärk on luua Aasias filmiturg lühifilmidele ning koordineerida Hiina lühifilmide rahvusvahelist festivalilevi. 

Tagasi üles