Klassikatähed, Estonian Voices ja ETV tütarlastekoor tuuritavad Hiinas

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastus «Aadama passioon».
Lavastus «Aadama passioon». Foto: Kristian Kruuser / Kaupo Kikkas

Eesti Kontserdi eestvedamisel viibivad Estonian Voices, klassikatähed Katariina Maria Kits, Marcel Johannes Kits ja Sten Heinoja ning ETV tütarlastekoor lähinädalatel kontsertturneel Hiinas. Ühtekokku antakse sealsetes suurlinnades kaheksateist kontserti. Samuti sõlmivad Eesti Kontsert ja Shanghai International Arts Festival (CSIAF) kolmeaastase koostöölepingu.

Eesti Kontserdi juhi Jüri Leiten peab China Shanghai International Arts Festivaliga, mis on ainus riiklikul tasandil korraldatav rahvusvaheline kunstide festival Hiinas, kolmeaastase koostöölepingu sõlmimist väga oluliseks.

«See loob võimalusi eesti muusikute uuteks esinemisteks Hiinas ning suurprojektide viimiseks Shanghai festivalile ka järgnevatel aastatel.»

Lisaks toimub kohtumine ka Shanghai ooperiteatri juhtkonnaga. «Shanghai ooperiteater on koos Ungari Rahvusooperiga 2018. aasta Saaremaa ooperipäevade külalisteatriteks ning praeguse visiidi käigus lepime kokku nende tuleku viimaseid üksikasju. Suurte teatrite reiside planeerimine võtab aastaid.»  

Estonian Voicese esimene Hiina tuur toimub Hiina mainekate agentuuride China Performing Arts Agency ja China Arts and Entertainment Group kohapealsel korraldusel Hiina suurimates kontserdipaikades. ETV tütarlastekoori kontserdid ja töötoad toimuvad Shanghai International Arts Festivali haridusprogrammi raames.

Koos Shanghai noortekooriga õpitakse selgeks paar eesti ja hiina laulu, mida ühiselt kontserdil esitatakse. Klassikatähtede reis leiab aset Eesti-Hiina noorte muusikute vahetusprojekti raames, millele eelnesid Hiina Pantoum Piano Quarteti ja Klassikatähtede ühised kontserdid Narvas, Paides, Pärnus ja Tallinnas.

Lisaks on foorumi esitlusprogrammi valitud Arvo Pärdi ja Robert Wilsoni muusikalavastus «Aadama passioon» ning projekti tutvustatakse olulisematele Hiina kontserdikorraldajatele. Foorumist võtab osa ka Robert Wilson, olles üks tänavustest peakõnelejatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles