Kunstnikud teibivad teletorni täis

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Goethe Instituudi kutsel muudavad Berliini kunstnikekollektiivi TAPE THAT teibikunstnikud koos Tallinna ja Narva õpilastega 3. novembril Tallinna Teletorni sissepääsutunneli vabaõhuateljeeks ning loovad seintele lummavaid teibikunstiteoseid.

Tape That — kleepimise kunst

Spreipurkide asemel haaravad tänavakunstnikud kätte üha enam hoopiski värvilisi teibirulle. Ning seda peagi ka Tallinnas. Goethe Instituudi kutsel külastab Tape That pärast Saudi Araabia, Portugali ja Hiina täisteipimist ka Eestit. Külastajatel on ainukordne võimalus jälgida kahte kunstnikku — Adrian Dittertit ja Nicolas Lawini nende tööprotsessis 3. novembril kell 18.00. Selle esitluse ajal lõpetavad kunstnikud oma installatsiooni Tallinna Teletorni sissepääsualal ning külastajad saavad oma silmadega jälgida ebatavalise töötehnika rakendamist suurel seinal. Eelnevalt korraldab Tape That noorte kunstifestivali Eksperimenta! raames Goethe Instituudi partnerkoolide õpilastele Tallinnast ja Narvast õpikoja, kus ühiselt luuakse kunstiteoseid Tallinna Teletorni näitusele. Õpilaste teoseid tutvustatakse live-esitlusel ja neid saab näitusel lähemalt vaadata aasta lõpuni.

Näitus avatakse Tallinna Teletornis (Kloostrimetsa tee 58a) 3. novembril kell 18.00 live-esitlusega. See jääb avatuks 31. detsembrini iga päev kell 10-19. Sissepääs on tasuta.

Kunstnikud

Adrian Dittert ja Nicolas Lawin, kunstnikekollektiivi TAPE THAT liikmed.

TAPE THAT on Berliini kunstnikekollektiiv, kelle teosed valmivad teibist ehk kleeplindist. Kunstnike tööd ammutavad jõudu linnakunstist, need võivad olla nii keerukad ja värvilised teibi- ja valgusinstallatsioonid, kui ka minimalistlikud mustvalged seinamaalingud. Neid inspireerib idee luua kunsti igapäevastest esemetest, kasutades kõikvõimalikke aluspindu ja erinevaid asukohti. Ööklubides, tühjades hoonetes, näitusesaalides või galeriides — Tape That soovib näidata, kui mitmekülgsed ja piiritud on kleeplindi kasutamise võimalused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles