Juurikas: lahingud veiniletis kestavad

, õlu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Superministeeirumi kohvikusse ilmus ministeeriumitele üllatuseks veiniriiul.
Superministeeirumi kohvikusse ilmus ministeeriumitele üllatuseks veiniriiul. Foto: Liis Treimann

Superministeeriumi kohvikus eskaleeruv viinakriis on võtnud rahvusvahelise pöörde.  ÜRO rahvuvalvajad teevad omaltpoolt kõik, et rahutusi ära hoida, kuid olukord on pinev. Lihtsate riigiametnike kannatused on viidud viimase piirini.

«Viina puhvetis ei müüda, letid on täidetud hapu, üle mõistuse kalli veinilurriga, mis paneb pea valutama ega tekita normaalseks tööks vajalikku joovet,» teatas sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske maja haldajatele saadetud ultimaatumis. «See on karjuv sotsiaalne ebaõiglus. Ilma viinata on elu ministeeriumis võimatu.»

Miks ikkagi pole superministeeriumi puhvetis müügil viina? Ekspertide hinnangul on tegu vene häkkerite rünnakuga. Kantsler Priske on harjunud koos minister Ossinovskiga igal hommikul pudeli viina ära jooma ja teise pudeli pärast lõunat. Nüüd aga tuleb tippametnikel viina järel käia Stockmannis, mis raiskab hinnalist tööaega ja väsitab keha. Pealegi on Stokmannis viin väga kallis.

Ekspertide sõnul on tegu järjekordse katsega destabiliseerida Euroopa Liitu ja panna proovile NATO ühtsust. Vene eriteenistused teavad omast käest, et viina puhul on koguse ja sellest saavutatava joobe hind väga heas tasakaalus. Viina puudumine on halvanud ministeeriumi töö: kõik tahavad juua viina, aga kohvikus müüakse ainult veini. Kõige küünilisem on siiski see, et kannatavad süütud inimesed.

«Vein paneb pea valutama,» kaebab kantsler Priske Human Rights Watchile saadetud kirjas. «Kas pole irooniline, et veinipohmakad on eepilised!»

Kantsler Marika Priske on saatnud kohviku juhatajale palju kaebusi, miks puudub müügilt viin. Priske on kaevanud tarbijakaitsesse ja Euroopa Liitu, kes toetab Priske seisukohta täiesti. Euroopa reeglistik näeb ette, et igas riigiasutuses peab viin olema vabalt kättesaadav.

 Eilse õhtu seisuga ei ole kohvikus ikka veel viina müügil. Maja eest puudub ka viinatsistern, kuigi riigikohus on teinud kohviku juhatajale ettekirjutuse, et viinatsistern peab kogu aeg maja ees seisma ja suurematele hädalistele tuleb voolikust viina suhu lasta.

Olukord superministeeriumis pingestub iga hetkega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles