Kevin Spacey minevikupatt seadis tippsarja löögi alla (1)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Spacey, Netflixi seriaali «Kaardimaja» peaosatäitja.
Kevin Spacey, Netflixi seriaali «Kaardimaja» peaosatäitja. Foto: STEPHEN CHERNIN/REUTERS

Läinud pühapäeval tabas šokeeriv uudis tuntud Ameerika näitleja Kevin Spacey (58) fänne: näitleja Anthony Rapp (46) süüdistas Spaceyt homoseksuaalses ahistamises 1980. aastatel, kui Rapp oli alaealine, täpsemalt 14-aastane.

Seriaalis «Star Trek: Discovery» mängiv Rapp meenutas meelelahutusportaalile BuzzFeed antud intervjuus, et aastaid tagasi kutsus Spacey ta oma korterisse peole, kuid ta tüdines endast vanemate seltskonnast kiiresti ja läks magamistuppa televiisorit vaatama. Mõne aja pärast tuli ka Sapcey sinna ja nad jäid kahekesi. «Ta üritas mind võrgutada, oli selge, et ta tahab minuga seksida, kuid ma rabelesin ta käest lahti ning läksin vannituppa rahunema ja end pesema. Mul oli juhtunust süda paha,» rääkis näitleja.

Esmaspäeval esines Spacey avaliku vabandusega, öeldes: «Ma tõesti ei mäleta kokkkupuudet Rappiga, sest möödunud on üle 30 aasta. Kuid kui ma käitusin viisil, nagu ta kirjeldas, siis olen talle vabanduse võlgu, sest selliselt käitub joobes isik.»

Spacey mängib peaosa Netflixi ülipopulaarses telesarjas «Kaardimaja», mida näitab Eestis ETV. Vähem kui ööpäev pärast seda, kui Spacey oli esinenud oma vabandusega, teatas «Kaardimaja» tootev firma Media Rights Capital, et sarja eelolev, kuues hooaeg jääb ka viimaseks ning sarja viimane osa läheb USAs eetrisse 2018. aastal, vahendas Guardian. «Oleme Kevin Spaceyt puudutavast uudisest sügavalt häiritud,» ütles firma kõneisik.

Netflixil on tootmises ka 2012. aastal surnud Ameerika kirjanikust ja intellektuaalist Gore Vidalist rääkiv eluloofilm «Gore», milles Spacey pidi mängima nimiosa. Esialgu pole teada, kas 2018. aastal linastuma pidanud film lõpetatakse ja lastakse ekraanidele.

Koos vabandusega tegi Spacey ühtlasi avalduse, milles teatas, et on homoseksuaal. «See juhtum ärgitas mind mu elu teatud asjaolusid avalikustama. Olen oma eraelu suhtes alati varjaval seisukohal olnud, kuid need, kes mind tunnevad, teavad, et mul on olnud suhteid nii naiste kui meestega. Olen jäänud meessuhete juurde ja võin avalikult öelda, et olen homoseksuaal,» teatas Spacey.

Selle avaldusega kaasnes veelgi etteheiteid. Väidetakse, nagu üritaks Spacey kapist välja tulekuga oma süüd pehmendada. «Spacey lükkas kogu LGBT kogukonna bussi alla, üritades oma isiklikke vigu solidaarsusele rõhudes peita,» kirjutas inimõiguste aktivist DeRay Mckesson Twitteris. Muusik Lance Bass aga lisas: «Homoseksuaalsust ei tohi iial võrdsustada seksuaalse rünnaku või pedofiiliaga. Aitäh, et andsid homofoobidele uut laskemoona.»

Oktoobri alguses avaldas New York Times artikli, mille kohaselt on filmiprodutsent Harvey Weinstein aastakümneid järjekindlalt naiskolleege ahistanud. Weinseteini skandaal raputas põhjalikult USA meelelahutus- ja meediamaailma ning tõi päevavalgele tosin uut ahistamisjuhtumit. Süüdistus, mille Rapp esitas Spaceyle, oli teisipäevase seisuga selles reas viimane.

LISALUGU

Kas Kevin Spacey tuleb Soome?

Põhjamaade äriliidrite tippürituse Nordic Business Forum järgmise aasta foorumi üks peaesinejatest on praegu väljakuulutatud kava kohaselt legendaarne näitleja ja produtsent Kevin Spacey.

Nordic Business Forumi kommunikatsioonijuht Anniina Turunen ütles Postimehele, et uudis ahistamisskandaalist on nende jaoks veel väga uus. «Loomulikult oleme süüdistuste pärast mures ja jälgime olukorra arengut väga tähelepanelikult,» kinnitas Turunen. «Praegu me veel otsuseid ei langeta.» Järgmine Nordic Business Forum toimub 26.–27. septembril.

Kristi Malmberg 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles