Filmitegijate ootamatu heategu

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine söögitädi Ljudmilla Dubovskaja 
avas uue Eesti mängufilmi võttemeeskonnale oma kodu uksed ja sai kingituseks korda tehtud põranda.
Endine söögitädi Ljudmilla Dubovskaja avas uue Eesti mängufilmi võttemeeskonnale oma kodu uksed ja sai kingituseks korda tehtud põranda. Foto: Filmi «Rain» meeskond

Endine söögitädi avas uue Eesti mängufilmi võttemeeskonnale oma kodu uksed ja sai kingituseks korda tehtud põranda!

Janno Jürgensi debüütfilmi «Rain» tarvis otsis võttemeeskond korterit Sillamäel. Kuna võtteaeg oli päevane, siis oli üsna keeruline leida inimesi, kes oleksid sellega nõus oma korteri uksed avama. «Lõpuks saime kokku ühe sõbraliku vanema daamiga nimega Ljudmilla Dubovskaja, kes lubas meid lahkesti enda pinnale toimetama,» teatab filmi «Raini» meeskond oma näoraamatu kodulehel.

Põrand enne remonti.
Põrand enne remonti. Foto: Filmi «Rain» meeskond

Korterit külastades nägi meeskond aga kui õnnetult endine Sillamäe algkooli söögitädi elas – Ljudmilla elutoa põrandas olid üleuputusest suured augud ning kõndides kepikesega jäi ta pidevalt kinni ja kukkus. «Ljudmilla oli 20 aastat tagasi invaliidiks jäänud ning põeb mitut rasket haigust. Kuna Ljudmillal lähedasi ega abilisi pole, ei olnud ta üksi võimeline oma lagunevat korterit remontima. Nii otsustasimegi filmimeeskonnaga aidata kohalikku sõbralikku vanatädi, et ta ei peaks enam kodus ettevaatlikult liiklema ja remontisime tema korteri ära. Ljudmilla oli väga rõõmus!»

Ljudmilla Dubovskaja uue ilme saanud kodu.
Ljudmilla Dubovskaja uue ilme saanud kodu. Foto: Filmi «Rain» meeskond

Janno Jürgensi debüütfilmi «Rain»  räägib 11-aastasest Atsist, kelle mitukümmend aastat vanem vend Rain naaseb kõigile ootamatult lapsepõlvekoju mereäärses väikelinnas, kus teda ootavad ees autoritaarne isa ning armastuse kaotamise äärel ema.

Ats on tunnistajaks kahe kardinaalselt erineva maailmanägemuse, kahe eri põlvkonda kuuluva kange mehe - isa ja venna põrkumisele. Kui isa püüab kindla jalgealuse kaotanud Raini enda raamidesse suruda, siis Rain leiab lootuse hoopis Aleksandras, hämara minevikuga salapärases naises.

Filmis mängivad Indrek Ojari, Rein Oja, Laine Mägi, Ivo Uukkivi, Meelis Rämmeld, Marcus Borkmann jt. Filmi stsenaristideks on Anti Naulainen ja Janno Jürgens, operaator on Erik Põllumaa, kunstnik Matis Mäesalu, kostüümikunstnik Liis Plato. Film valmib tootmisfirmas Alasti Kino ja selle produtsendiks on Kristjan Pütsep.

Režissöör ning stsenarist Janno Jürgens on sündinud 1985 Haapsalus. Ta on lõpetanud Balti Filmi-ja Meediakoolis filmirežissööri erialal ja erialaselt täiendanud end Poolas, Prantsusmaal ja Rumeenias. Tema tuntumad tööd on «Räägitakse, et tomatid armastavad rokkmuusikat» ja lühifilm «Distants», mis valiti Locarno filmifestivali programmi.

Filmi tootmist toetavad Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital. Filmivõtted algasid augustist ja kestavad järgmise aasta kevadeni. Filmitakse Sillamäel, Haapsalus ja Tallinnas.

Film jõuab kinodesse hilissügisel 2018. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles