«Sõda»: halva tutvustuse varjus peitub suurepärane film (1)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjamasinad ja kõrbeloomad: Sulev Keeduse dokumentaafilm «Sõda» näitab sõda ilma kommentaarideta, need tekivad vaataja peas.
Sõjamasinad ja kõrbeloomad: Sulev Keeduse dokumentaafilm «Sõda» näitab sõda ilma kommentaarideta, need tekivad vaataja peas. Foto: Kaader filmist

Kui lugeda Sulev Keeduse «Sõja» filmitutvustust kino kodulehelt, jääb mulje, justkui oleks tegu mingi lihtsakoelise taiesega teatud spetsiifiliselt ideoloogiliselt positsioonilt. Õnneks on tutvustus pisut äbarik, aga film ise hea.

  • Dokumentaalfilm «Sõda» 2017
  • Idee autor, režissöör ja operaator Sulev Keedus
  • Ekraanil alates 27. ottoobris, kestus 55 minutit

Nokkides tolle tutvustuse eriti nokitavate osade kallal, kerkib esiteks küsimus, millisele viitamata teoloogile tuginedes väidetakse, et kristlikus kultuuris on sõduri enesetapp võrreldes iga teise inimese suitsiidiga topelttabu? Või kuidas saab nimetada täiesti ametlikult lahingulisel missioonil teeninud kaitseväelast rahuvalvajaks?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles