Henrik Kalmetit näeb taas laval!

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Kalmet.
Hendrik Kalmet. Foto: Margus Johanson

Tartu Uue Teatri ja Von Krahli Teatri ühislavastus etendub alates 15. novembrist rongis, perroonil ja raudteejaamas. Ivar Põllu ja Mart Kolditsa ühislavastuses mängivad Henrik Kalmet, Robert Annus, Maarja Jakobson, Kristel Leesmend, Maarja Mitt ja Tõnis Niinemets.

Vabariigi 100. sünnipäeva raames toimuv Eesti teatrite ühisprojekt «Sajandi lugu» viib novembris publiku Teise maailmasõja ja suurte reetmiste kümnendisse – etendub Von Krahli Teatri ja Tartu Uue Teatri ühislavastus «BB ilmub öösel». Me teame, kuidas eestlane näeb 1940. aastate käänakuid, raskusi ja iket. Kuidas näeb seda aga Euroopa intellektuaal, kes põgeneb natside eest? Kuidas näeb seda eesti päritolu Soome kirjanik, kommunistist mõisaproua?

«BB ilmub öösel» etendused toimuvad rongis, perroonil ja Tapa raudteejaama hoones.
«BB ilmub öösel» etendused toimuvad rongis, perroonil ja Tapa raudteejaama hoones. Foto: Von Krahli teater

Mati Undi romaanil «Brecht ilmub öösel» ja dokumentaalmaterjalidel põhinev lavastus ei püsi ühes saalis, vaid toob Tartu ja Tallinna publiku rongiga kokku Tapale, mis tähtsa raudteesõlme ja suure sõjaväeosana sümboliseeris nõukogude ajal tihti ka okupatsioonivõimu Eestis. Täna on Tapa täpselt Von Krahli Teatri ja Tartu Uue Teatri vahelise vahemaa keskpunktis.

Etendus toimub rongis, perroonil ja Tapa raudteejaama hoones. Väljumisel Tallinnast on etenduse alguspunkt Balti jaam ja väljumise Tartust Tartu rongijaam. Pärast etendust toovad Elroni rongid publiku ka kodulinnadesse tagasi.

Laval näitleja Robert Annus, Maarja Jakobson, Henrik Kalmet, Kristel Leesmend, Maarja Mitt, Tõnis Niinemets. Lavastajad Ivar Põllu ja Mart Koldits. Kunstnik Kristiina Põllu. Valguskunstnik Rene Liivamägi (Ugala). Videokunstnik Mikk-Mait Kivi. Esietendus 15. novembril.

Tapa raudteejaam, kus etendub Von Krahli Teatri ja Tartu Uue Teatri ühislavastus «BB ilmub öösel».
Tapa raudteejaam, kus etendub Von Krahli Teatri ja Tartu Uue Teatri ühislavastus «BB ilmub öösel». Foto: Von Krahli teater
Tapa raudteejaam, kus etendub Von Krahli Teatri ja Tartu Uue Teatri ühislavastus «BB ilmub öösel».
Tapa raudteejaam, kus etendub Von Krahli Teatri ja Tartu Uue Teatri ühislavastus «BB ilmub öösel». Foto: Von Krahli teater
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles